Ekstra Bladet

BRØNDBY SEJREDE I UNDERTAL

NU VENTER STOR OPGAVE: Kamil Wilczek blev matchvinde­r– nu venter belgiske Genk, som bliver en stor udfordring for Brøndby

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

1-0 Dominik Kaiser (69), 1-1 Dejan Djenic, 2-1 Kamil Wilczek (90) ------------------------------ Brøndby er klar til knockout runden til Europa Leaguegrup­pespillet. Efter 2-1 i returkampe­n mod Subotica og en samlet sejr på 4-1 venter belgiske Genk nu i de to afgørende opgør de naeste uger.

Men der skal helt andre takter frem i de to kommende opgør, hvis Brøndby for første gang i 12 år skal med i et europaeisk gruppespil.

Formstaerk­e Genk er storfavori­tter til at løse billet til gruppespil­let over to kampe mod Alexander Zornigers tropper. Belgierne bliver med garanti en meget stor mundfuld for Brøndby.

Hany Mukhtar, Kamil Wilczek og de øvrige Brøndby-spillere skal hive to ekstraordi­naere praestatio­ner frem, hvis Brøndby skal i gruppespil­let og samtidig sikre sig en indtaegt i niveauet 50 mio. kr.

Alexander Zorniger har slidt med at få sit mandskab til at spille kaos-fodbold, hvor de er aggressive med et højt pres i laengere perioder af kampene.

Fik direkte rødt

Torsdag aften blev Subotica aldrig for alvor en trussel mod Brøndby, selv om serberne spillede 11 mod 10 i mere end 80 minutter.

Serberne evnede ganske enkelt ikke at spille sig frem til store chancer. Og frem for alt magtede de ikke at saette Brøndby under pres.

Brøndby blev reduceret til ti mand, da Joel Kabongo fik direkte rødt, efter han skubbede Dejan Djenic i ryggen. Forud for det havde Paulus Arajuur lavet en tåbelig tilbagelae­gning, som Djenic opfangede.

Unødvendig udligning

Dominik Kaiser, der også scorede i det første opgør, blev Brøndbys målscorer midtvejs efter pausen. Tyskeren har på trods af matchvinde­rrollen slidt lidt med at finde topformen i starten af saesonen.

Subotica fik ganske unødvendig­t lov at udligne, da Marvin Schwäbe gav en returbold på en flad afslutning. Efter en fin start har Brøndbys tyske målmand nu vaeret involveret i scoringer i de to seneste kampe.

Alexander Zorniger fik set, at Jens Martin Gammelby er ved at vaenne sig til de krav, som tyskeren stiller i Brøndby. Han efterlod et fint indtryk som højre back og spillede også fornuftigt de sidste 20 minutter som venstre back. Men tyskeren fik også i perioder set, at forsvaret savnede en styrmand i bagkaeden.

Alexander Zorniger har slidt med at få sit mandskab til at spille kaos-fodbold

?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kamil Wilczek sikrede Brøndby sejren i dommerens tillaegsti­d, da han scorede i et tomt mål efter keeperen havde vaeret på skovtur.