Ekstra Bladet

STÅLE I DET RØDE FELT

FCK SAT I GANG AF OFFSIDE-MÅL: Ståle Solbakken var rasende over, at de kontrovers­ielle billeder af Dame N’Doyes offside-scoring blev vist på Parkens storskaerm­e

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Hvis Ståle Solbakken også kunne skifte ud på tribunen, var der nogle, der skulle finde noget andet at lave, når FC København spiller i Parken!

Det er sjaeldent, at se to rasende traenere, når der er blevet scoret, men det så de 10.078 tilskuere på Østerbro i aftes.

CSKA Sofias traener, Nestor El Maestro, var med rette sur over, at Dame N’Doye ikke blev vinket offside, da han midt 1. halvleg bragte FCK foran 1-0.

Og Ståle Solbakkens var mindst lige så rasende over, at de kontrovers­ielle billeder blev vist på storskaerm­ene i Parken.

Mens CSKA-spillerne omringede dommer Halil Umut Meler og pegede op mod storskaerm­en, vendte Solbakken sig mod tribunen og pegede vredt på begge tindinger.

Meget dumt

Udekampen bliver meget svaer. Målet må vaere, at vi stadig lever, når vi spiller i Parken

I UEFA-regi må man ikke vise kontrovers­ielle situatione­r på storskaerm­ene, men det havde folket i kontroltår­net tilsynelad­ende ikke fanget og blev derfor ramt af Solbakkens vrede.

– Det var meget dumt af vores folk i tårnet at bringe de billeder. I hvert fald før kampen var blevet sat i gang igen.

– Det var et decideret selvmål, og fodboldfor­ståelsen må op hos dem, der sidder der. Det var mangel på format, tordnede Ståle Solbakken, der mente, at de kontrovers­ielle billeder var med til at skabe en dårlig stemning på banen:

– Det gjorde, at der blev en dårlig tone på banen i resten af første halvleg. Der kommer to-tre ukontrolle­rede tacklinger fra dem lige efter, og den sidste del af halvlegen var mere praeget af slagsmål end fodbold.

– Det var ikke godt for nogen og helt unødvendig­t. Dommeren har dømt mål, og det kommer til at stå uanset hvad, men det bliver også en dårlig situation for ham.

Svagt ud til 2. halvleg

FCK’s team manager, Per Wind, løb straks efter den omtalte situatione­n op på tribunen med klare instrukser, og i den resterende del af Europa League-opgøret blev der ikke vist kontrovers­ielle situatione­n på storskaerm­ene.

Dame N’Doyes 2-1-scoring i 64. minut blev vist. Den 33årige senegalesi­ske angriber pandede Viktor Fischers hjørnespar­k i nettet, og det var mål var der intet i vejen med.

Det sikrede FCK en 2-1sejr, og med samlet 4-2 er de nu klar til at møde Atalanta i playoff-runden om en plads i gruppespil­let.

– Jeg er tilfreds med store dele af kampen. Vi kommer lidt svagt ud til anden halvleg, og det er, som om vi prøver at snige os videre uden at at bruge kraefter.

– Det blev straffet, og det blev lidt uroligt efter deres mål, men efter vi kom på 2-1, var det igen fuld kontrol, sagde Ståle Solbakken.

Ingen spilletid til Cornelius

Allerede torsdag venter Atalanta på udebane, og alt skal ifølge den norske manager lykkes, hvis FCK skal sende Serie A-mandskabet ud.

– Vi skal praestere vores allerbedst­e plus håbe på lidt held også. Udekampen bliver meget svaer. Målet må vaere, at vi stadig lever, når vi spiller i Parken.

– Hvis vi taber med et mål og får scoret dernede, går det an, og uafgjort vil vaere et kaempe resultat, siger Ståle Solbakken, der efter sejren over CSKA Sofia havde mange rosende ord til den kommende europaeisk­e modstander:

– Atalanta havde en fantastisk saeson i Europa League i fjor. De slår Everton 8-1 over to kampe, de spiller lige op med Dortmund og er uheldige med at tabe 3-2 i sidste sekund.

– De har mange gode spillere at vaelge imellem, og det siger ikke så lidt, at vi sandsynlig­vis ikke ser Andreas Cornelius på banen i nogle af de to kampe.

FCK møder Atalanta i Parken 30. august – og mon ikke personerne med ansvaret for storskaerm­ene får et stramt ’taktisk oplaeg’ af Ståle Solbakken...

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ren jubel Nicolai Boilesen jubler sammen med Dame N’doye efter ’damens’ scoring til 2-1.
FOTO: JENS DRESLING Ren jubel Nicolai Boilesen jubler sammen med Dame N’doye efter ’damens’ scoring til 2-1.
 ?? FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX ?? Ståle Solbakken var rasende under kampen i Parken.
FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX Ståle Solbakken var rasende under kampen i Parken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark