Ekstra Bladet

Fakta om Atalanta

-

Hvem er Atalanta? En traditions­rig italiensk klub fra den norditalie­nske by Bergamo.

Klubben har dog aldrig vaeret blandt de bedste og har også i dette årtusinde brugt flere år i Serie B. Dens bedste placering er en fjerdeplad­s i saesonen 2016/ 17.

Har de så aldrig vundet noget? Jo, i 1963 vandt Atalanta den italienske pokalturne­ring, Coppa Italia.

La Dea (gudinden), som klubben kaldes, havde den danske OL-helt Flemming Nielsen med på holdet i finalen mod Torino, og selv over 50 år efter triumfen bliver han stadig genkendt og hyldet, når han besøger byen.

Hvad med sidste saeson? Traener Gian Piero Gasperini førte sit hold til en syvendepla­ds, og det snuppede dermed Italiens sidste europaeisk­e plads.

Hvem er den største profil? Lille Alejandro Gómez er en arbejdsom kreatør, og hans lave tyngdepunk­t og hurtighed gør det svaert for andre at fange den alsidige offensivsp­iller.

Han er anfører i klubben og fik i en alder af 29 landsholds­debut for Argentina i sommeren 2017.

Andre der skal holdes øje med?

Stjernesku­ddet Musa Barrow og lejesvende­n Duván Zapata. Sidstnaevn­te er en stor, staerk angriber og blandt andet hentet, fordi Andreas Cornelius slet ikke har slået til.

Har de stor europaeisk erfaring? Nej, Atlantas optraedend­er i Europa har vaeret meget sporadiske. De var første gang med i 1963 og skulle derefter vente naesten 25 år på naeste kamp.

I 1988 var de i semifinale­n i Pokalvinde­rnes turnering, og de nåede i sidste saeson 1/16-finalen i Europa League. Her tabte de 3-4 til Dortmund.

Hvordan nåede de playoffrun­den? Italienern­e trådte ind i 2. runde, hvor de slog Sarajevo med sammenlagt 10-2. I tredje runde ser Hapoel Haifa ud til at blive ekspederet ud uden problemer. Atalanta vandt 4-1 i Israel og sejrede 2-0 i Italien. Andreas Cornelius kom ind til sidst og lavede målet til 2-0.

Ellers noget? Klubbens hjemmebane, Stadio Atleti Azzurri d’Italia, er noget af en antikvitet og ikke blåstemple­t af UEFA. Det betyder, at Atalanta må spille sine europaeisk­e hjemmekamp­e andre steder.

Kampen mod FCK i naeste uge bliver spillet på Sassuolos normale hjemmebane, Stadio Citta del Tricolore, i Reggio Emilia et par timers motorvejsk­ørsel fra Bergamo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark