Ekstra Bladet

La Liga-kamp skal spilles i Nordamerik­a

Forsøger at udvide den internatio­nale fanbase

- ANDERS ZACHO FOTO: AP azk@eb.dk

Fodboldfan­s med en forkaerlig­hed for spansk fodbold får serveret en overrasken­de nyhed.

El Clasico bliver traditione­lt spillet på enten Santiago Bernabeu eller Camp Nou, men måske bliver den naeste saeson spillet i Miami. Det lyder fuldstaend­ig vanvittigt, men inden laenge vil der blive spillet europaeisk topfodbold uden for Europa.

Det stod klart i går, hvor den bedste spanske raekke La Liga indgik et samarbejde med det multinatio­nale medie-, sports- og underholdn­ingsfirma Relevant. Aftalen betyder, at der fremover vil blive spillet minimum én La Liga-kamp hver saeson på den anden side af Atlanten.

Global branding

Store amerikansk­e sportsliga­er som NBA og NFL har i flere år spillet saesonkamp­e på andre kontinente­r for at udvide den internatio­nale fanbase.

Lignende tiltag er allerede set i europaeisk topfodbold, hvor både den italienske og spanske Super Cup er blevet spillet udenfor Europas graenser.

Nu er turen kommet til en af Europas største ligaer.

Aftalen gaelder for de naeste 15 år. Den vil helt konkret betyde, at en kamp skal spilles i enten USA eller Canada. De foreløbige meldinger peger i retning af Miami.

– De store amerikansk­e ligaer spiller allerede kampe i hele verden, så hvorfor skulle La Liga ikke kunne spille en kamp i USA? lyder det retorisk fra La Liga-praesident­en Javier Tebas i et interview ifølge New York Times.

Store hold på tale

Relevent står allerede bag de såkaldte Internatio­nal Champions Cup-kampe, der spilles hver sommer i USA som et led i de europaeisk­e topklubber­s opvarmning til saesonen.

Nu er dette nye samarbejde sat i søen for at udvide interessen for spansk fodbold til USA og Canada.

Hverken Relevent eller La Liga vil dog endnu afsløre, hvilke hold der kan vaere i spil til kampene i USA.

Relevant har allerede hentydet, at det skal vaere en af de mest populaere klubber, der tager del i kampen, før forretning­en kan blive en succes:

– Jeg tror, at man har hørt meget om et af disse hold. Det er et af de store hold, udtaler ejeren af Relevent, Stephen Ross.

Flere i fremtiden

Aftalen indeholder i første omgang kun en enkelt kamp pr. saeson, men ifølge flere spanske medier er idéen at øge antallet af kampe over nogle år.

De spanske klubber har endnu ikke vaeret ude at kommentere den nye ligastrukt­ur.

Hvorfor skulle La Liga ikke kunne spille en kamp i USA

 ??  ?? Nordamerik­anske fodboldfan­s kan måske allerede naeste år se superstjer­ner som Lionel Messi spille en La Liga-kamp i USA.
Nordamerik­anske fodboldfan­s kan måske allerede naeste år se superstjer­ner som Lionel Messi spille en La Liga-kamp i USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark