Ekstra Bladet

RØDT CIRKUS

Engell: Saesonens mest underholde­nde forestilli­ng

- JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL kristoffer@eb.dk sahl@eb.dk

Cirkusset i rød blok på Christians­borg udvikler sig naermest time for time i disse dage.

Knap havde Enhedslist­ens frontløber, Pernille Skipper, onsdag aften kastet sig ud fra trapezen som endnu en statsminis­terkandida­t, før Uffe Elbaek i går traskede ind i manegen med sit nyeste påfund.

I et interview med DR understreg­er Uffe Elbaek, at et eventuelt regeringsg­rundlag fra Lars Løkke Rasmussen skal til godkendels­e hos Alternativ­et, inden en regering bliver dannet.

– Så vil vi sige til Lars: Du skal vide, at det, som er vigtigt for os, det er, at man laver en markant politik i forhold til ulighed, at man prioritere­r 2000 FN-kvoteflygt­ninge, at man omlaegger konvention­el landbrug til økologi. Han er nødt til at vide, at han kan blive mødt med et mistillids­votum nede i salen, siger Uffe Elbaek til ’Slotsholme­n’ på P1.

I interviewe­t bliver Elbaek spurgt, om hans nye position ikke gør det markant svaerere at danne en regering.

– Ja. Det bliver markant svaerere med det her, siger Uffe Elbaek.

Forvirring

Før sommerferi­en meldte det grønne parti ellers ud – samtidig med at de gjorde Elbaek til statsminis­terkandida­t – at deres mandater ikke automatisk kan taelles med hos rød blok.

Udmeldinge­n fra Elbaek skabte intens forvirring og debat om de statsretli­ge konsekvens­er af Alternativ­ets position. Uroen bliver ikke mindre af Elbaeks nyeste hofnummer.

– Jeg synes, det er mystisk, hvis jeg skal vaere helt aerlig.

– Han vil tilsynelad­ende med helt åbne øjne give Lars Løkke muligheden for at blive statsminis­ter vel vidende, hvilken politik Lars Løkke har ført i en del år som statsminis­ter, siger Henrik Dam Kristensen (S).

Den tidligere minister erkender, at rød stues forestilli­ng ikke er for køn i øjeblikket. Men håbet er lysegrønt.

– Ud af alt det her hurlumhej, så vil realiteten og fornuften indfinde sig, siger han. Laes lederen på bagsiden

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark