Ekstra Bladet

Kampen om Cayx

-

Dronning Margrethe og prins Henrik købte middelalde­rslottet Château de Cayx i 1974. Købet blev finansiere­t dels ved hjaelp af en folkegave i forbindels­e med parrets bryllup, dels for parrets egne penge.

Derfor er det også helt op til Margrethe, hvad der skal ske med slottet, når hun ikke er her laengere. Tidligere har prins Henrik luftet, at det nok ville vaere parrets førstefødt­e, der skulle overtage slottet.

– Vi har taenkt på måske at give det til den aeldste, kronprins Frederik, fordi prins Joachim har sit sted i Sønderjyll­and, forklarede han i et interview med BT i 2008.

Vil ikke blande sig

Men Margrethe vil ikke traeffe den slags beslutning­er, slog hun fast på pressemøde­t i går.

– Jeg regner med, at familien - mine to sønner - finder ud af det efterhånde­n – hvordan de vil gøre. Det vil jeg ikke blande mig i, slog hun fast, da Ekstra Bladet spurgte til slottets fremtid.

– Men ønsker De, at det skal blive på familiens haender?

– Jeg håber naturligvi­s, at de føler sig så knyttet til stedet - også fordi så meget af deres fars familie bor heromkring om sommeren - så det regner jeg da med. Det, forestille­r jeg mig, kommer til at fortsaette, tilføjede hun.

Dermed skød dronningen alle spekulatio­ner om et eventuelt salg til jorden.

– Jeg regner med at komme her, som jeg hidtil har gjort. I hvert fald om sommeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark