Ekstra Bladet

Mere end bare et hurtigt mål

-

Den langlemmed­e topangribe­r, der i spidsen for et stjernespa­ekket Galatasara­y nåede og vandt UEFA Cup-finalen i Parken i 2000 over Arsenal, er stadig aktiv på banen – sådan da.

Han spiller på et lokalt hold, og i sidste uge scorede han 11 af holdets 15 mål, da de spillede kamp taet på Googles hovedkvart­er. Der var ingen jubel på tribunerne, for der var ingen tilskuere, men hans holdkammer­ater ved godt, hvem han er.

Hakan Sükür har haft tre succesfuld­e ophold i Galatasara­y og spillet for Inter og Torino i Serie A og kortvarigt Blackburn Rovers i engelsk fodbold. Men det er rekordmåle­t mod Sydkorea, han ofte bliver mindet om.

Det tager han med ophøjet ro, selvom han er noteret for hele 51 mål i den tyrkiske landsholds­trøje.

– Jeg scorede mange mål. Ikke bare et hurtigt, siger han med et smil.

Den langsigted­e plan

Tilladelse­n til at opholde sig i USA udløber i 2020, og han er aengstelig i forhold til at få lov til at blive. Ikke for at drive kaffebikse­n videre – han vil bygge et akademi og vaere traener. Noget, han havde drømt om at gøre i Tyrkiet.

Der mangler dog investorer, men han vil traekke på netvaerket, som han har skabt gennem en lang karriere.

For nu er det fint at vaere i caféen, hvor der kun en gang imellem dukker en fan op.

– En af mine naboer kom forbi og så, at folk tog billeder sammen med mig. Han spurgte: ’Hvorfor tager I billeder med ham? Du ser da ikke for godt ud’, siger Sükür med et stort smil.

 ?? FOTO: AP ?? Sükür var med til at skabe den største triumf for Tyrkiet – bronzen i 2002. Her scorede han det berømte mål efter bare 10,8 sekunders spil.
FOTO: AP Sükür var med til at skabe den største triumf for Tyrkiet – bronzen i 2002. Her scorede han det berømte mål efter bare 10,8 sekunders spil.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Da Sükür lige var valgt ind tilbage i 2011, deltog han i et arrangemen­t i forbindels­e med ramadanen. Dengang var det meste fryd og gammen.
FOTO: ALL OVER PRESS Da Sükür lige var valgt ind tilbage i 2011, deltog han i et arrangemen­t i forbindels­e med ramadanen. Dengang var det meste fryd og gammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark