Ekstra Bladet

NU HAR HUN FUNDET

PÅ VEJ I FAENGSEL FOR BØRNEBORTF­ØRELSE: Angelina Mathiesen er forelsket i en mand, som i sin tid flygtede med sine børn efter en konfliktfy­ldt skilsmisse

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ehren@eb.dk

I morgen begynder en ny virkelighe­d for Angelina Mathiesen, som i månedsvis var internatio­nalt jagtet for at have bortført sine to børn til Brasilien.

Mandag klokken 12 begynder afsoningen af en faengselss­traf på halvandet år.

Børnene, Aia og Leonardo, ser hun minimalt. Blot halvanden time om måneden. De bor hos deres to forskellig­e faedre.

Alligevel har noget nu formået at traekke hende ud af tragediens tristesse. Han hedder Bruno Skibbild.

Stormende forelsket

Den 47-årige vestjyde er for kort tid siden – sammen med sine 15-årige tvillinger – flyttet ind hos den 44-årige Angelina Mathiesen.

De er stormende forelskede. Til faelles har de et par opslidende skilsmisse­r og heraf højkonflik­tfyldte krige om børn med sig i bagagen. Bruno Skibbild er ude på den anden side og har fuld foraeldrem­yndighed over sine børn, men han har ikke rystet det, som han betegner som sin og børnenes flugt, af sig.

Bruno Skibbild fulgte Angelina Mathiesen på sidelinjen, fra hun i marts 2016 flygtede med Aia og Leonardo til den anden side af jordkloden, og til hun i oktober 2017 landede med børnene i Københavns Lufthavn og stod ansigt til ansigt med det danske strafferet­ssystem.

Selvom Østre Landsret ikke så noget formildend­e i bortførels­en af de to børn, fastholder både Angelina Mathiesen og hendes nye kaereste, at hun ikke kunne have handlet anderledes.

– Der er altid flere versioner af, hvorfor parforhold går i stykker. Og der var engang, hvor Angelina og hendes eksmaend naerede varme følelser for hinanden. Hvordan tør du, Bruno?

– Jeg har i flere år haft kontakt med mange voldsramte kvinder på Facebook, hvor vi har udvekslet oplysninge­r og historier og sådan noget i forskellig­e grupper, siger Bruno Skibbild, som tror fuldt og fast på Angelina Mathiesens udlaegning af, at eksmaenden­e er personligh­edsforstyr­rede og har stalket og begået overgreb mod hende og børnene.

Eksmaenden­e har aldrig vaeret retsforful­gt for anklagerne, som de afviser. Ifølge dem optrappede Angelina Mathiesen konflikten og gjorde sig til sidst kriminel, fordi retssystem, forvaltnin­g, kommune m.m. ikke fulgte hendes ønsker.

– Jeg kender den adfaerd, du har vaeret udsat for – både af systemet, men også af Peter og Vladimir, siger Bruno Skibbild og smiler til sin kaereste, som nu skal vaenne sig til livet i et åbent faengsel, hvis naermere detaljer, hun af hensyn til sin egen sikkerhed ikke ønsker at få frem i Ekstra Bladet.

Talt om børn

Faengselso­pholdet får dog ikke parret til at tøve:

– Vi har måttet tage nogle dybe, seriøse emner op meget hurtigt. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle ind så tidligt. Det fantastisk­e her er, at der er ikke noget drama, siger Angelina Mathiesen.

– Skal I have børn?

– Ha, ha, udbryder Angelina Mathiesen og smiler skaelmsk til Bruno Skibbild.

– Havde du spurgt mig for et halvt år siden, ville jeg have sagt: ’Du må da have spist søm’. Men kommer der en, så kommer der en.

– Jeg har da taenkt: ’Hold da kaeft, hvor kunne det faktisk vaere rart at prøve at få et barn med en normal kvinde’.

– Hvor det bare er kaerlighed. Og kaerlighed til barnet, som det skal vaere, og det er meningen, det skal vaere.

– Det er en snak, vi har taget. Selvfølgel­ig er det det. Altså om, at man godt kunne taenke sig måske på en eller anden måde ..., siger Angelina Mathiesen.

Vigtige kram

At Bruno Skibbilds børn er i huset fylder både Angelina Mathiesen med glaede og sorg, for hun savner sine egne børn.

Deres navne står på dørtelefon­en, ligesom der haenger billeder rundt om i hjemmet. Derudover står et vaerelse klar med børnebøger, dansk og brasilians­k legetøj.

Parret afviser, at forholdet kun bygger på det faelles systemkrit­iske syn på Danmarks behandling af børneog familiesag­er, men det er heller ikke en ulempe.

– Jeg er meget imponeret af, hvordan du kan leve. Man kunne godt forestille sig, at så skal en ny kaereste baere alt det, men vi er jo sammen på almindelig vis, siger Bruno Skibbild, før Angelina Mathiesen stemmer i:

– Og så handler det om at give de rigtige krammere på de rigtige tidspunkte­r.

– Du havde en situation, hvor jeg sad og fik en kop kaffe, og så vidste jeg, du var inde og rykke rundt på tingene på Aias og Leonardos vaerelse, og så får jeg bare impulsen.

– Jeg tror, jeg har lyst til at gå ind og give dig et kram. Og det var det rigtige tidspunkt. Der var du ked af det. Så behøver man ikke at sige noget. Det er bare et kram af den laengde, som der skal til, siger han.

Til faelles har de et par opslidende skilsmisse­r og heraf højkonflik­tfyldte krige om børn med sig i bagagen

 ??  ?? Forstår hinanden– Jeg har vand i øjnene, og det behøver jeg ikke at undskylde, siger Angelina Mathiesen om at finde faelles fodslag med en mand, som forstår hende.
Forstår hinanden– Jeg har vand i øjnene, og det behøver jeg ikke at undskylde, siger Angelina Mathiesen om at finde faelles fodslag med en mand, som forstår hende.
 ?? PRIVATFOTO ?? Angelina med børnene Leonardo og Aia fotografer­et i Brasilien, hvor hun i marts 2017 søgte asyl.
PRIVATFOTO Angelina med børnene Leonardo og Aia fotografer­et i Brasilien, hvor hun i marts 2017 søgte asyl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark