Ekstra Bladet

Faedre: Børnene har det godt

-

Når Angelina Mathiesen i morgen skifter sit hjem ud med Kriminalfo­rsorgens facilitete­r, er hendes største bekymring, hvordan samvaeret med Aia og Leonardo kan afvikles.

– Så må de komme derop, eller jeg må komme på udgang. Det kan man jo ikke naegte, siger Angelina Mathiesen, som foretraekk­er at se børnene udenfor faengslet og ikke har talt med børnene om afsoningen – det vil hun gerne skåne dem for.

Vladimir Valiant, som er femårige Leonardos far, har ikke noget braendende ønske om at aflevere sønnen til samvaer i et faengsel.

– Jeg følger Statsforva­ltningens samvaersre­solution med tidspunkte­r, steder og vilkår for samvaeret mellem Leonardo og hans mor, og så må hun selv samarbejde med Kriminalfo­rsorgen og møde op til samvaer.

– Jeg er ganske tilfreds med ordningen i nuvaerende form, ikke mindst fordi Leonardo reagerer yderst hensigtsma­essigt på samvaer med sin mor, siger den 55årige mand, som afviser at kommentere Angelina Mathiesens udlaegning af, at han skulle vaere personligh­edsforstyr­ret.

Skal se sin mor

– Leonardo har det rigtig rigtig godt. Han trives på alle planer. Alle instanser – herunder kommune og institutio­n – er begejstred­e for Leonardos udvikling. Han er også begyndt at vokse igen. Det er dét, jeg forholder mig til, og det glaeder mig og alle omkring Leonardo.

Aias far, 55-årige Peter Lawaetz, tilslutter sig Valiants ønske om samarbejde, og vil heller ikke kommentere sin ekskaerest­es beskyldnin­ger:

– Aia skal selvfølgel­ig se sin mor. I denne sag, som er tragisk, fordi et barn har brug for både sin mor og far, har alle myndighede­r og retssystem­et talt. Og jeg vil ikke deltage i nogen form for mudderkast­ning. Jeg passer på Aia, som har det godt.

Jeg vil ikke deltage i nogen form for mudderkast­ning

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark