Ekstra Bladet

JEG HAR SAGT DE ORD, DER SKAL SIGES

’Luksusfael­den’-veteranen Jan Swyrtz er efter eget valg ikke med i seriens kommende saeson

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Jan Swyrtz har i mere end 20 år beskaeftig­et sig med at hjaelpe gaeldsramt­e danskere.

Både i sit eget firma, men ikke mindst i ’Luksusfael­den’, hvor han som erfaren ekspert med årene naermest er blevet synonym med programmet.

I den kommende saeson af TV3-programmet, der skydes i gang tirsdag 28. august, er han dog ikke laengere at finde ved budgettavl­en hjemme hos de økonomisk udfordrede danskere.

Beslutning­en om at traekke stikket er helt hans egen og ganske udramatisk, fortaeller han til Ekstra Bladet.

– Det er jo ikke første gang, jeg stopper. Da jeg stoppede efter de første fire saesoner, var det egentlig med henblik på at stoppe helt, men så blev jeg spurgt om at traede ind igen for en kort periode, da der var en anden ekspert, der stoppede midt i en saeson. Og så blev jeg haengende, siger Jan Swyrtz og fortsaette­r:

– Jeg synes efterhånde­n, jeg har sagt de ord, der skal siges. Et program, der kører over så lang en periode, skal have noget dynamik, ellers dør det.

– Og det er altså svaert at blive ved med at levere den dynamik, når man har sagt de samme ting ved den tavle tilstraekk­eligt mange gange.

Swyrtz fortaeller, at han har valgt at stoppe, fordi han ikke laengere altid helt havde hjertet med i projektet.

– Til sidst føler man måske ikke helt, man kommer for at hjaelpe de her mennesker, men egentlig bare, fordi man skal have en løn hver den første, og det er ikke holdbart, siger Jan Swyrtz.

Arbejder med aktier

Han fortaeller, at det kraever både energi, power, lyst og vilje at levere en indsats, der både hjaelper de gaeldsramt­e og virker inspireren­de for seerne hjemme i stuerne.

– Hvis man begynder at kunne maerke, at man ikke har energien og går ind til noget, hvor man egentlig ikke rigtig føler, at man kan stå inde for det, så skal man sgu skynde sig at løbe vaek, for det er ikke sundt for programmet, siger Jan Swyrtz.

– I ’Luksusfael­den’ vil du vel aldrig råde andre til at droppe deres faste løn og arbejde?

– Ha, ha. Nej, det har du jo ret i, men jeg lever nu ikke af lønnen fra ’Luksusfael­den’. Det har jeg i princippet ikke gjort i mange år. Jeg bestiller sådan set ikke andet fra mandag morgen til fredag eftermidda­g end at sidde og arbejde med mine aktier, siger Jan Swyrtz.

– Kan man leve af det?

– Ja, tilsynelad­ende. Det kraever selvfølgel­ig, at man har mere end en almindelig tier at gøre godt med. Det kraever en del kapital, men har man det, kan man altså godt tjene penge på det, siger Jan Swyrtz.

I den kommende saeson af ’Luksusfael­den’ bliver Jan Swyrtz erstattet af en gammel kending, nemlig Gustav Juul.

Det er jo ikke første gang, jeg stopper

 ?? PR-FOTO ?? Jan Swyrtz er ikke laengere at finde på eksperthol­det, når ’Luksusfael­den’ skydes i gang igen senere på måneden.
PR-FOTO Jan Swyrtz er ikke laengere at finde på eksperthol­det, når ’Luksusfael­den’ skydes i gang igen senere på måneden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark