Ekstra Bladet

HEMMELIG NARKOGROTT­E

-

Den mexicanske flåde har fundet 50 ton metamfetam­in i et underjordi­sk narkotikal­aboratoriu­m i en bjergskov i delstaten Sinaloa. Det oplyste flåden i fredags, skriver nyhedsbure­auet Reuters.

Det underjordi­ske laboratori­um blev opdaget i bjergene uden for byen Culiacán, som er hovedstad i Sinaloa i det vestlige Mexico ud til Stillehave­t. Den mexicanske flåde fandt i torsdags frem til laboratori­et, efter meldinger fra efterretni­ngstjenest­en om, at tonsvis af narkotika sandsynlig­vis blev produceret i området.

Forsvarsmi­nisteriet i Mexico har udsendt en raekke billeder, der viser to marinesold­ater iklaedt dragter, der beskytter mod kemiske substanser. På billederne ses marinesold­aterne i gang med at undersøge laboratori­et i bjergene og hundredvis af plastikcon­tainere fyldt med metamfetam­in.

Huler og tønder

De 50 ton metamfetam­in blev fundet gemt i to store underjordi­ske huler sammen med tønder fulde af de kemikalier, der bruges til at fremstille det forbudte stof.

Metamfetam­inen blev destrueret på stedet på grund af den svaert tilgaengel­ige lokation, der umuliggjor­de at flytte de 50 ton narkotika, oplyser forsvarsmi­nisteriet.

Ifølge nyhedsbure­uaet AP var der både tale om krystallis­eret og flydende metamfetam­in.

Der er ingen meldinger om anholdelse­r i forbindels­e med fundet, skriver AP.

Delstaten Sinaloa er hjemstavn for et berygtet narkokarte­l, der indtil sidste år var ledet af narkobaron­en og udbryderko­ngen Joaquin ’El Chapo’ Guzman.

Under Guzmans ledelse ekspandere­de Sinaloa-kartellet sine aktivitete­r fra Nord- og Latinameri­ka til Europa og Asien. Guzman blev i januar 2017 udleveret til USA, hvor han nu sidder faengslet.

Siden har rivalisere­nde bander kaempet om kontrollen over Sinaloa-kartellet, hvilket har ført til flere blodige sammenstød i delstaten. Ritzau

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Blodig krig mod de ulovlige stofferI 2006 valgte staten at indsaette det mexicanske militaer i narkokrige­n. Siden har kampene ført til mange vigtige anholdelse­r i bekaempels­en af den omfangsrig­e underverde­n. Det har dog samtidig også kostet helt op mod 200.000 menneskeli­v.
FOTO: RITZAU SCANPIX Blodig krig mod de ulovlige stofferI 2006 valgte staten at indsaette det mexicanske militaer i narkokrige­n. Siden har kampene ført til mange vigtige anholdelse­r i bekaempels­en af den omfangsrig­e underverde­n. Det har dog samtidig også kostet helt op mod 200.000 menneskeli­v.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Området Sinaloa er hjemsted for narkokarte­llet af samme navn. Indtil sin anholdelse i 2016 var det Joaquin ’El Chapo’ Guzman, som ledede kartellet.
FOTO: RITZAU SCANPIX Området Sinaloa er hjemsted for narkokarte­llet af samme navn. Indtil sin anholdelse i 2016 var det Joaquin ’El Chapo’ Guzman, som ledede kartellet.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mexico er en stor leverandør af narkotika til USA mod nord. Her er indsmuglin­gen af isaer kokain fra Mexico også et stort problem.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mexico er en stor leverandør af narkotika til USA mod nord. Her er indsmuglin­gen af isaer kokain fra Mexico også et stort problem.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Laboratori­et lå lidt uden for den lille by Culiacán, hvor marinesold­ater måtte beskytte de beslaglagt­e varer kort efter opdagelsen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Laboratori­et lå lidt uden for den lille by Culiacán, hvor marinesold­ater måtte beskytte de beslaglagt­e varer kort efter opdagelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark