Ekstra Bladet

Putin danser med EU-formanden

- FOTO: AP

Den russiske praesident, Vladimir Putin, var i går i Østrig for at deltage i et bryllup i landsbyen Gamlitz, hvor den østrigske udenrigsmi­nister, Karin Kneissl, blev gift med forretning­smanden Wolfgang Malinger.

Den russiske leder overrakte bruden en smuk buket med gule og hvide blomster og medbragte også en halv snes medlemmer af Don Kosak-koret til at synge for bryllupsga­esterne.

Putin ankom til landsbyen i bil, men der havde først vaeret rapporter om, at han ville ankomme i helikopter.

Blandt de øvrige gaester var den østrigske kansler, Sebastian Kurtz, landets praesident, Alexander Van der Bellen, og generalsek­retaeren for De Olieekspor­terende Lande, OPEC’s generalsek­retaer, Mohammed Barkindo.

Ikke medlem af partiet

Den 53-årige Kneissl er udpeget til udenrigsmi­nister af det ene af de to regeringsp­artier i Østrig, det staerkt højreorien­terede Frihedspar­tiet. Men hun er ikke medlem af partiet.

Kneissl er i dette halvår formand for EU, og formodes at skulle stå på mål for EU’s sanktioner mod Rusland. Sanktioner­ne har vaeret i kraft siden 2014, da Rusland annektered­e den ukrainske halvø Krim og åbenlyst støttede prorussisk­e oprørere i det østlige Ukraine.

Ritzau/AP

Kort efter at flere kreditinst­itutter har saenket deres vurderinge­r af den tyrkiske økonomi, siger landets praesident,

at han vil udfordre dem, der ’leger’ med landets økonomi. Lavere kreditvurd­eringer kan gøre det dyrere for Tyrkiet at låne penge. – I dag er der nogen, der forsøger at true os gennem økonomien, sagde Erdogan til en kongres ved landets Retfaerdig­hedsog Udviklings­parti.

 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX ?? Kneissl og Putin tager en svingom.
FOTO: RITZAU/SCANPIX Kneissl og Putin tager en svingom.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark