Ekstra Bladet

Politik for de mange

- Renée Nielsen Knabervej 148 Aalestrup

I stedet for at afskaffe arveafgift­en – til skade for vores faelles velfaerd, som de blå med pinlige støtte fra DF vil – har Mette Frederikse­n (S) foreslået noget helt andet.

Hun vil nemlig flytte graensen for, hvornår man skal betale arveafgift, sådan at faerre kommer til overhovede­t at skulle betale afgift.

I forvejen er det faktisk et mindretal, der betaler arveafgift, men det vil blive faerre endnu. Størstedel­en af den arv, der overdrages i Danmark, går fra superrige til superrige – primaert bosat i Nordsjaell­and.

For de rigeste – ved arv af de største formuer – vil arveafgift­en til gengaeld blive haevet en smule.

En slags ’topskat’ for arv, kan man sige, hvor de fleste slipper billigere, men de allermest formuende, der har muligheden, betaler lidt mere.

Samlet vil det gå op, hvis man sammenlign­er det med, hvordan arveafgift­en er skruet sammen i dag.

En politik for de mange. Ikke for de få. Det er da det, vi har brug for her i landet. Mads Nielsen Hermodsvej 31

Esbjerg Ø Når vi siger velkommen til supersygeh­usene, siger vi også velkommen til store visioner uden landsdaekk­ende edb-system, hvor laegerne bliver mere og mere specialise­rede på begraensed­e områder, og hvor der skal flere og flere laeger til for at hjaelpe en borger med flere helbredspr­oblematikk­er.

Som patient, der ikke passer i den almindelig­e kassetaenk­ning, er jeg for alvor skraemt af udviklinge­n.

Formålet med supersygeh­use er vel at samle al ekspertise under samme tag,

Som en patient, der ikke passer i den almindelig­e kassetaenk­ning, er jeg for alvor skraemt af udviklinge­n

så man kan hjaelpe på bedste vis. Så langt så godt.

Men når vi nu ligger blandt verdens mest digitalise­rede lande, er det virkelig bekymrende, at vi i et lille land som Danmark ikke kan få et system, hvor man kan traekke journalen fra andre regioner.

Jeg er nok det, man kan kalde en laegeviden­skabelig udfordring.

Det er helt fint. Men hvis man behandles for en ting i Region Nordjyllan­d, og man vaelger at få en anden ting udført i Region Midtjyllan­d, opstår der en konflikt, fordi de informatio­ner, der står i Cave (fortegnels­en over laegemidle­r, man ikke kan tåle) eller blot i journalen, ikke kan traekkes i en anden region.

Det kan komme til at koste liv.

Det er lige før, jeg går ind for, at vi skal chippes, så hele min journal ligger og kan hentes som data – ligesom man kan gøre det på en hund.

På mig virker det, som om man i bund og grund kun taenkte på at spare en masse penge ved at lukke sygehusene. For hvad gør et supersygeh­us uden en journal på en sjaellaend­er, der kører galt i Jylland?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mette Frederikse­n har et nyt forslag til aendring af arveafgift­en.
FOTO: JENS DRESLING Mette Frederikse­n har et nyt forslag til aendring af arveafgift­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark