Ekstra Bladet

Danske farvande ruskes igennem

Mange pårørende blev vaek fra statsbegra­velse

-

Italien holdt i går en statsbegra­velse for dem, der omkom, da en bro kollapsede i Genova i Italien. Men flere end halvdelen af ofrenes familier var ikke til stede.

For nogen handler det om, at man hellere vil have en intim begravelse. Mens andre har annonceret en boykot.

– Det er staten, der har fremprovok­eret det her. Lad dem ikke vise deres ansigter, samlingen af politikere er skammelig, sagde en mor til en af de unge omkomne til lokale medier ifølge AFP.

Italienske efterforsk­ere undersøger, om broens kollaps, der skete tirsdag eftermidda­g, skyldes manglende vedligehol­delse, fejl i designet eller noget tredje.

Den italienske premiermin­ister, Giuseppe Conte, har dog allerede vaeret ude og bebrejde Autostrade, der driver broen og flere af Italiens andre betalingsv­eje, i forbindels­e med kollapset.

Landets indenrigsm­inister, Matteo Salvini, har sagt, at selskabet bør betale op til 500 millioner euro for at hjaelpe familierne og byen med at genoprette skaderne.

Få timer inden den officielle ceremoni gik i gang, meddelte italienske medier, at der var fundet yderligere tre ofre i murbrokker­ne.

Det italienske nyhedsbure­au Ansa har opjusteret dødstallet til 41 lørdag, skriver dpa.

Daekket af blomster

Begravelse­sceremonie­n begyndte klokken 11.30. Inden da havde flere tusinde sørgende sagt farvel til kisterne, der var daekket af blomster.

Blandt kisterne var en lille hvid, der tilhørte en otteårig dreng, der blev fundet ved siden af sine foraeldre. En anden var daekket med det albanske flag, der er rødt med en sort ørn. Ritzau/AFP Stormvejre­t Johanne ruskede sidste uge godt op i flere iltfattige danske farvande, der har lidt under sommerens varme og stille vejr.

Situatione­n er således vaesentlig­t bedre i Limfjorden og omkring Sjaelland end for blot for få uger siden, hvor der blev meldt om omfattende iltsvind. I Mariager Fjord og Det Sydfynske Øhav er der fortsat iltsvind.

Det er staten, der har fremprovok­eret det her

 ?? FOTO: AP ?? Sorgen fik frit løb under ceremonien i Genova i går.
FOTO: AP Sorgen fik frit løb under ceremonien i Genova i går.
 ?? FOTO: AP ?? Ceremonien for de mange døde fandt sted i Fiera di Genoa-centeret.
FOTO: AP Ceremonien for de mange døde fandt sted i Fiera di Genoa-centeret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark