Ekstra Bladet

Autostrade lover milliarder til Genova

-

Topledere fra virksomhed­en Autostrade, som står for betalingss­ystemet på Italiens vejnet, og som havde ansvaret for en sammenstyr­tet motorvejsb­ro i Genova, siger, at den vil oprette en fond for at støtte de familier, som blev berørt af brokatastr­ofen.

Firmaet har samtidig øremaerket 500 millioner euro (over 3,7 milliarder kroner) til forbedring og udbygning af infrastruk­turen i Genova.

Autostrade­s topchefer, Fabio Cerchiai og Giovanni Castellucc­i, gav besked om den nye fond og de nye investerin­ger i går, da de holdt deres første pressekonf­erence om katastrofe­n.

Cheferne bliver

De to chefer siger, at de forbliver på deres poster efter brokatastr­ofen. De siger, at Autostrade altid har opereret korrekt, og at det er for tidligt at kommentere krav om, at gruppens aktivitete­r skal reduceres.

Autostrade­s ledelse fastslår, at organisati­onen selv vil genopføre den sammenstyr­tede bro og uden at uddelegere opgaver til andre virksomhed­er. Flere drab skaber frygt blandt rohingya-flygtninge, der bor i store lejre i Bangladesh, som i stigende grad bliver domineret af kriminelle.

Politiet har problemer med at beskytte de naesten en million flygtninge, der bor i Cox’s Bazar, der rummer flere flygtninge­lejre, mod voldelige bander. Kun 1000 politibetj­ente er sat til at vogte gaderne i labyrinten af blikskure, der er samlet i lejren.

 ?? FOTO: AP ?? Kardinal Angelo Bagnasco velsigner den niårige Samuel Robbianos kiste.
FOTO: AP Kardinal Angelo Bagnasco velsigner den niårige Samuel Robbianos kiste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark