Ekstra Bladet

MEDIERNE ER EN DEL AF MAGTELITEN

-

350 amerikansk­e medier fordømte i torsdags – i koordinere­t faellesska­b – praesident Trump. De er traette af at blive beskyldt for fake news og for at vaere en fjende af folket.

MEN DET DE amerikansk­e medier fuldstaend­ig glemte var at spørge sig selv: Hvorfor er det, at folk gider lytte til Mr. Fake News Trump? Selvkritik

var ikke-eksisteren­de. ken NYE TAL, offentligg­jort i denne uge, viser, at 48 pct. af de republikan­ske vaelger mener som Trump, at medierne er en folkefjend­e. Og endnu flere, bredt set, mener, at medierne er utrovaerdi­ge. Nu er USA ikke Danmark, men parallelle­n er alligevel slående. Herhjemme scorer medierne konstant bundkarakt­erer i alle trovaerdig­heds-målinger. Vi bliver kun overgået, eller skulle man sige undergået, af brugtvogns­forhandler­e og politikere.

SÅ MÅSKE skulle vi i de danske medier begynde at se lidt på os selv. Vi synes selv, at vi er skidegode, grundige og trovaerdig­e, men det synes vores laesere åbenbart ikke.

for mange JEG TROR mistillide­n handler om, at alt ser os som en del af magteliten. Og magt er heldigvis noget, som de fleste er skeptiske overfor. Det burde medierne også vaere, fordi vores vigtigste berettigel­se er at vaere dem, der kontroller­er magten.

MEN DER ER alt for mange polerede studievaer­ter, journalist­er og redaktører med slips og ufarlige

fungerer fint ved middagssel­skaholdnin­ger. Det berne og receptione­rne sammen med den øvrige magtelite – politikern­e, erhvervsbo­sserne og deres hangaround­s.

MEN DET FUNGERER eddermame ikke for folk udenfor magteliten. For få danskere kan genkende deres eget liv i de toneangive­nde danske medier. Det er derfor, der er bred folkelig opbakning til

til sokkeholde­rne og flytte at skaere DR ned

Radio24syv til Jylland. Det kan jo ikke blive vaerre!

Der er alt for mange polerede studievaer­ter, journalist­er og redaktører med slips og ufarlige holdninger

BILLEDET ER NATURLIGVI­S karikeret, men hvis danske medier ikke snart indser, at vi har en indbygget magt-systemfejl, så vil en dansk Trump også kunne vinde fodslag ved at erklaere danske medier som fjenden.

at DE AMERIKANSK­E MEDIER har stadig ikke indset, der er noget galt med dem selv. Nu taler de bare til deres egne, den halvdel af befolkning­en, som synes Trump er en farlig nar.

I DANMARK har medierne stadig chancen for at komme i øjenhøjde med hele Danmark. Vi er i gang med at se indad på Ekstra Bladet. Kan andre

det samme? medier sige

 ??  ??
 ?? FOTO: SISSE DUPONT/RITZAU SCANPIX ?? I Danmark har medierne stadig chancen for at komme i øjenhøjde med hele Danmark.
FOTO: SISSE DUPONT/RITZAU SCANPIX I Danmark har medierne stadig chancen for at komme i øjenhøjde med hele Danmark.
 ??  ?? Poul Madsen chefredakt­ør ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk
Poul Madsen chefredakt­ør ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark