Ekstra Bladet

’PILEN PEGER KUN PÅ SPORTSDIRE­KTØREN’

Sportsdire­ktøren må vaere naeste mand på affyringsr­ampen hos OB, siger Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting

- MADS GLENN WEHLAST THOMAS N. ANDERSEN mgw@eb.dk; tna@eb.dk

Da Jesper Hansen i foråret 2013 blev praesenter­et som ny sportsdire­ktør i OB, var det med skudsmålet om, at han er dygtig til at rekruttere spillere og samtidig har vist, han kan skabe kontinuite­t i en spillertru­p.

Nu fem år senere kan han se tilbage på en turbulent tid med ansvaret for den sportslige udvikling hos det fynske fodbold-flagskib.

En dårlig kopi af Horsens Spillerbud­getterne er blevet skåret ned, og han har endnu ikke prøvet at bringe OB ind i top seks, som ellers har vaeret den erklaerede målsaetnin­g før hver saeson.

Lige nu er han om ikke hovedansva­rlig så i hvert fald medansvarl­ig for den dårligste saesonstar­t i 19 år hos OB.

Som sportsdire­ktør skal det vaere ham, der udstikker den spillemaes­sige retning. Under Kent Nielsen var fynboerne boldbesidd­ende. Det var Jesper Hansen tilsynelad­ende ikke enig i var løsningen på laengere sigt. Derfor har han ønsket med Jakob Michelsen i traenersae­det at få OB til at spille mere direkte. Målet er at komme hurtigere frem til modstander­ens mål for at få afsluttet. Men lige nu kan det groft sagt se ud, som om sportsdire­ktøren er i faerd med at omdanne det fynske fodboldfla­gskib til en dårlig kopi af Horsens, hvor han i øvrigt kom fra som sportsdire­ktør.

Fynboerne står med ét point efter de fem første kampe forud for et program, hvor de danske mestre fra FC Midtjyllan­d venter i dag, siden kommer kampene mod oprykkerne fra Vejle og bronzevind­erne fra FC Nordsjaell­and.

Ikke flere at skyde på

– I sommer var det vel et spørgsmål om, hvorvidt Jesper Hansen eller Kent Nielsen skulle ud. Nu røg Kent, og derfor står sportsdire­ktøren som den naeste for tur, hvis ikke tingene bliver rettet op. Han har jo ikke flere at skyde på, påpeger Stig Tøfting.

Han mener dog ikke, at en fyring af sportsdire­ktøren bør ske lige nu – på trods af de resultatma­essige elendige praestatio­ner på banen.

– Jeg synes ikke, der er grund til at gå i panik på Fyn. Før saesonen havde jeg dem til at slutte i top fire i grundspill­et, fordi jeg ser meget potentiale i spillertru­ppen. Det handler om, at Jakob Michelsen får det hele forløst.

I sommer var det vel et spørgsmål om, hvorvidt Jesper Hansen eller Kent Nielsen skulle ud

– Men jeg mener, at man efter de fem første kampe godt kan tillade sig at kritisere spillerne. De må tage et langt større ansvar på banen, pointerer Stig Tøfting, der efter mange år i fodboldens finurlige verden også kender virkelighe­den, når resultater­ne udebliver.

– Selvfølgel­ig kender jeg mekanismer­ne. OB kan jo ikke fyre spillertru­ppen eller for den sags skyld traeneren, der naesten lige er startet. Det er Jesper Hansen, der nu står for skud, hvis der ikke sker forbedring­er, fastslår Stig Tøfting.

 ??  ?? Lille spejl på vaeggen derJesper Hansen må se sig selv i spejlet, og han er naeste mand på affyringsr­ampen i Odense, hvis ikke tingene vender, mener Stig Tøfting. FOTO: CASPER DALHOFF
Lille spejl på vaeggen derJesper Hansen må se sig selv i spejlet, og han er naeste mand på affyringsr­ampen i Odense, hvis ikke tingene vender, mener Stig Tøfting. FOTO: CASPER DALHOFF
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark