Ekstra Bladet

’Jeg synes, kritikken er meget hård’

-

Hovedperso­nen selv, Jesper Hansen, har fuld forståelse for, at fans, medier og eksperter har vendt kritikken mod sportsdire­ktøren efter den dårlige indledning på Superliga-saesonen.

– Jeg er selvfølgel­ig aergerlig over, at der er så hård kritik af mig, men jeg har jo også en stor del af ansvaret i OB. Jeg synes, vi har fortjent flere point, end vi har fået, og jeg synes også, vi har en spillertru­p med masser af potentiale, men det klinger jo hult, når man ligger sidst i Superligae­n med et enkelt point efter fem kampe, erkender Jesper Hansen, der dog mener, at mange glemmer nuancerne i kritikken.

– Mit arbejde skal bedømmes på mange parametre, og i OB har vi haft stor fokus på at få bedre sportslige facilitete­r samt at udvikle ungdomsarb­ejdet i klubben. Begge dele er vi nået rigtig langt med.

– Når det er sagt, så måles vi også på, at førstehold­struppen praesterer i Superligae­n. Det har vi ikke gjort i år, og vi er heller ikke kommet i top seks de seneste par saesoner, hvor det har vaeret en klar målsaetnin­g.

– Hvad er forklaring­en på, at I ikke har levet op til potentiale og målsaetnin­g i OB?

– Da jeg for efterhånde­n en del år siden overtog sportsdire­ktør-rollen i klubben, havde OB to saesoner i traek sluttet lige over nedrykning­sstregen. Det gav en ny økonomisk virkelighe­d i klubben, og den har jeg skullet agere efter fra dag et.

– Saerligt i mine første år i klubben var vi nødt til at hente spillere, som vi allerede da vidste ikke skulle vaere nøglespill­ere i OB i fremtiden.

Derudover har vi altså solgt en del spillere, som de fleste danske klubber er nødt til, og det skal man også have med i regnestykk­et.

– Når du kigger på Ekstra Bladets vurdering af dine indkøb i klubben, er du så enig vurderinge­n?

– Jeg synes, I har vaeret hårde, ligesom jeg synes, den generelle kritik er meget hård. Jeg er med på, at der er en del spillere, som vi ikke har fået det maksimale potentiale ud af, efter vi har hentet dem. Det drejer sig måske saerligt om Lucas Jensen, Maksym Koval og Conor O'Brien, som alle er gode spillere, vi ikke fik til at funkle her.

– Men jeg synes, I mangler at fortaelle, at mange af de spillere, I dumper, har vaeret billige at hente, og så er flere hentet ind på lejeaftale­r, såsom Dusan Djuric og Mohammed Fellah. Hakon Skogseid er jeg decideret uenig i. Han var en god spiller, der fik masser af kampe.

– Er du enig i, der har vaeret flere fejlskud end pletskud?

– Der vil altid vaere fejlskud, når du handler med et forholdsvi­st lavt budget. Det er der også med store budgetter. Bare se i FCK de senere år. Jeg kan bare sige, at jeg synes, vi har fået bygget en spaendende trup op i OB, som bør kunne gå i top seks i år, og derfor er jeg ekstra aergerlig over vores dårlige saesonstar­t.

– Hvor presset er du hvis målsaetnin­gen igen

– Det er jo ikke mit job at vurdere. Jeg har før vaeret udsat for voldsom kritik, og det vaenner man sig nok aldrig rigtig til. Men jeg gør mit absolut bedste under de forudsaetn­inger, jeg har i OB.

– I øvrigt er det jo altid rart, at folk har en holdning til klubben, for det betyder, der er en masse passion og dedikation. Jeg har stadig stor tro på det projekt, Jakob, jeg og resten af folkene i OB har gang i denne saeson. Så er det klart, at det resultatma­essige vendepunkt snart skal komme.

OB tager imod FC Midtjyllan­d søndag klokken 20.00. i i OB, glipper? 3

Kenneth Zohore, Fiorentina: 6

2015/2016:

Frederik Tingager, Holbaek: 5 Izunna Uzochukwu, Amkar Perm: 2

Matti Lund Nielsen, Pescara: 2 Michael Tørnes, Sandefjord: 2 Michael Falkesgaar­d, Brøndby IF: 3

Sten Grytebust, Aalesund: 6 Oliver Lund, FC Vestsjaell­and: 3 Rasmus Festersen, FC Vestsjaell­and: 4

Jóan Símun Edmundsson, Vejle: 4

Anders K. Jacobsen, AaB: 4 Mohamed El Makrini, SC Cambuur:

5

Maksym Koval, Dynamo Kyiv (leje): 1

2016/2017:

Ryan Laursen, Esbjerg: 3

João Pereira, Sønderjysk­E: Rasmus Jönsson, AaB: 3 Mathias Thrane, AaB: 2 Kenneth Emil Petersen, AaB: 2 Jeppe Tverskov, Randers: 4 Nana Welbeck, NK Krka: 1 Casper Nielsen, Esbjerg: 4 2

2017/2018:

Nicklas Helenius, AaB: 2 Thomas Mikkelsen (MM), FC Fredericia: 3

André Rømer, FC Midtjyllan­d: Troels Kløve, Sønderjysk­E: 4 Marco Lund, Esbjerg: 2 Mohammed Fellah, FC Nordsjaell­and: 1 1

2018/2019:

Janus Drachmann, FC Midtjyllan­d: UB

Alexander Ludwig, AC Horsens: UB

Mandé Sayouba, Stabaek: UB

 ?? FOTO: CASPER DALHOFF ?? – Der vil altid vaere fejlskud, når du handler med et forholdsvi­st lavt budget. Det er der også med store budgetter. Bare se i FCK de senere år, siger Jesper Hansen.
FOTO: CASPER DALHOFF – Der vil altid vaere fejlskud, når du handler med et forholdsvi­st lavt budget. Det er der også med store budgetter. Bare se i FCK de senere år, siger Jesper Hansen.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Maksym Koval kom til på en lejeaftale fra selveste Dynamo Kiev, men ukraineren klovnede rundt i målet i en sådan grad, at man stadig griner nervøst, når navnet Koval naevnes på Fyn.
FOTO: CLAUS BONNERUP Maksym Koval kom til på en lejeaftale fra selveste Dynamo Kiev, men ukraineren klovnede rundt i målet i en sådan grad, at man stadig griner nervøst, når navnet Koval naevnes på Fyn.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Norske Sten Grytebust kom til Ådalen på en fri transfer og har taget Superligae­n med storm siden. OB pønser på et salg, der kan sikre nogle mio. kr. i klubkassen, men nordmanden har kun kontrakt et år endnu.
FOTO: JENS DRESLING Norske Sten Grytebust kom til Ådalen på en fri transfer og har taget Superligae­n med storm siden. OB pønser på et salg, der kan sikre nogle mio. kr. i klubkassen, men nordmanden har kun kontrakt et år endnu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark