Ekstra Bladet

HER TALER VI FODBOLDSPR­OG

DANMARKS NYE SERIE A-PROFIL: – Italiensk er svaert, men processen med at laere det er begyndt, siger Christian Nørgaard, der får udsat debuten for sin nye klub

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Det kan godt vaere Christian Nørgaard i begyndelse­n har haft svaert ved at kommuniker­e med sine italienske holdkammer­ater på banen, men fodboldspr­oget er nu noget ganske saerligt. Her forstår alle hinanden.

De manglende kommunikat­ive evner har dog ikke haft den mindste betydning for manager Stefano Piolis tillid til danskeren, siden han for fire uger siden kom til klubben.

– Jeg synes, det er gået rigtig godt, siden jeg kom herned. Jeg har fået rigtig meget spilletid og føler mig allerede integreret på holdet.

Favoritpos­itionen

– Heldigvis har jeg fået lov at spille på min favoritpos­ition – den defensive midtbane, forklarer Christian Nørgaard i telefonen fra sit nye fodbold-paradis i Firenze.

– Jeg har ikke laert så meget italiensk endnu. Det er et svaert sprog, men jeg skal nok komme efter det. Processen med at laere det er sat i gang. Men det har da vaeret lidt svaert at forstå de taktiske beskeder her i starten. På den anden side er fodboldspr­oget et alle forstår, forklarer midtbanesp­illeren, der har udsigt til at optraede i en midtbanefo­rmation, som kan ligne den, han kender fra Brøndby.

– Vi spiller med én defensiv midtbanesp­iller og to på 8’er positionen. Det har vaeret nemt at falde til, og jeg er glad for, traeneren har givet mig chancen. Det her føles rigtigt. Jeg synes, min stil passer godt ind her, forklarer han.

Stadig på hotel

– Det ser heldigvis ud til, jeg får chancen på holdet. Det er en stor mulighed, som jeg skal gribe.

– Jeg kender gamet. Ingen er sikre på at spille. Der skal leveres hver gang. Sådan er betingelse­rne på det her niveau.

– Serie A er en af de fire bedste ligaer i verden, så jeg skal vise mig frem, når jeg får chancen, forklarer Christian Nørgaard.

Han stadig bor på hotel, men om et par uger kan se frem til at få sin egen lejlighed.

Debuten skulle vaere i aften mod Sampdoria i Genova, men opgøret er udsat på grund af brokollaps­et i den norditalie­nske havneby sidste tirsdag.

Det har vaeret lidt svaert at forstå de taktiske beskeder her i starten

 ?? OVER PRESS FOTO: ALL ?? Christian Nørgaard har allerede fået meget spilletid i opstarten hos Fiorentina. Her i en testkamp mod04. Schalke
OVER PRESS FOTO: ALL Christian Nørgaard har allerede fået meget spilletid i opstarten hos Fiorentina. Her i en testkamp mod04. Schalke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark