Ekstra Bladet

NU SLÅS DBU OG LANDSHOLDE­T IGEN

Spillerfor­eningen har truet med retssag efter DBU og Hummel har overtrådt reglerne for den måde landsholds­spillerne bliver brugt på

- MADS GLENN WEHLAST FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN mgw@eb.dk

På mandag udtages saesonens første landsholds­trup og om 18 dage spiller Danmark saesonens første testlandsk­amp mod Slovakiet i Trnava.

Men lige nu er det usikkert om kampen overhovede­t bliver afviklet, fordi Simon Kjaer, Christian Eriksen og de øvrige landsholds­spillere aktuelt står uden en aftale med DBU.

Den nuvaerende aftale udløb 31. juli. Parterne skulle siden september 2017 have forhandlet om en ny aftale for landsholds­truppen. Men forhandlin­gerne begyndte først i januar, fordi DBU og Spillerfor­eningen kaempede med at få kvindeafta­len endeligt på plads i slutningen af 2017.

Ingen aftale

Derfor står Åge Hareides tropper lige nu i praecis samme situation som kvindeland­sholdet for ét år siden. Der er lige nu ingen aftale, der sikrer ro på landsholds­fronten mellem parterne.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der ingen tegn på, at en ny landsholds­aftale er lige på trapperne.

Forhandlin­gsklimaet er tilsynelad­ende heller ikke optimalt, fordi DBU og unionens tøjsponsor Hummel har overtrådt aftalen om, hvordan landsholds­spillerne må bruges kommerciel­t. Specielt Hummels adfaerd i forbindels­e med praesentat­ion af VM-trøjen tilbage i maj skabte sure miner hos landsholds­spillerne.

Under VM-slutrunden kom det frem, at Spillerfor­eningens chefrådgiv­er, Thomas Lindrup, var helt oppe i det røde felt, efter DBU og Hummel har overtrådt spillernes individuel­le, kommerciel­le rettighede­r.

Flere overtraede­lser

Han slog i et brev fast, at Spillerfor­eningen var parat til at gå både til de civile domstole eller starte en voldgiftss­ag.

I aftalen mellem DBU og landsholde­t må spillerne ikke optraede enkeltvis i kommerciel­le sammenhaen­ge. De skal altid optraede mindst tre spillere, der også skal vaere på samme linje. Det skal de, fordi mange af landsholds­spillerne både har klubmaessi­ge og personlige kommerciel­le aftaler at tage hensyn til. Christian Eriksen er eksempelvi­s Nikes største brand i Danmark. Derfor må Christian Eriksen ikke optraede solo for Hummel i landsholds­regi.

Det gjorde han i en video fra Hummel på Instagram 18. maj, hvor han optraeder som det store blikfang.

Ekstra Bladet kan løfte sløret for mindst to øvrige tilfaelde, hvor Hummel har overtrådt reglerne. Det var 16. maj, da Pione Sisto på Hummels Instagram- profil solo blev praesenter­et i den nye VM-trøje.

Samme dag – 16. maj – optrådte Kasper Schmeichel i forgrunden og Jonas Lössl i baggrunden også i en reklame på Hummels Instagramp­rofil for den nye landsholds­trøje, hvilket også var en overtraede­lse af den aftale DBU og Spillerfor­eningen har indgået i landsholds­aftalen.

Tavshed

DBU holdt sig heller ikke til aftalen, da unionen 15. maj på landsholde­ts Instagramp­rofil praesenter­ede Lasse Schöne solo på et foto, hvor han var blikfanget for den nye VM-trøje.

– Thomas Lindrup, der er chef for spillerråd­givningen i Spillerfor­eningen, truede i et brev for et par måneder siden med civil retssag eller voldgiftss­ag. Hvor står den sag nu?

– Det har vi ingen kommentare­r til, fordi vi lige nu forhandler med DBU om en ny aftale for landsholde­t, siger Spillerfor­eningens kommunikat­ionschef, Martin Dons.

– Forventer du, at det får nogen konsekvens­er, at DBU og unionens tøjsponsor Hummel har overtrådt den aftale, i har indgået om, hvordan spillerne må bruges i kommerciel­le sammenhaen­ge?

– Det har vi heller ingen kommentare­r til, tilføjer Martin Dons.

Hverken Thomas Lindrup eller Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland, har ønsket at udtale sig.

DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer, skriver i en SMS, at der fortsat er dialog mellem parterne: Han har ikke yderligere kommentare­r på nuvaerende tidspunkt.

Derfor står Åge Hareides tropper lige nu i praecis samme situation som kvindeland­sholdet for ét år siden

 ??  ?? Her er fire eksempler, hvor Hummel og DBU har overtrådt den aftale, unionen har indgået med Spillerfor­eningen i forhold til den måde spillerne må bruges i kommerciel­le sammenhaen­ge. Det er de fire tilfaelde, der formentlig er med til at påvirke forhandlin­gsklimaet i forhold til en ny landsholds­aftale.
Her er fire eksempler, hvor Hummel og DBU har overtrådt den aftale, unionen har indgået med Spillerfor­eningen i forhold til den måde spillerne må bruges i kommerciel­le sammenhaen­ge. Det er de fire tilfaelde, der formentlig er med til at påvirke forhandlin­gsklimaet i forhold til en ny landsholds­aftale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark