Ekstra Bladet

DET SLÅS DBU OG LANDSHOLDS­SPILLERNE OM

-

I forbindels­e med forhandlin­gen om en ny landsholds­aftale skal parterne finde hinanden på en raekke områder, før en ny landsholds­aftale er forhandlet på plads. Her er fire centrale punkter, hvor parterne skal komme overens.

1

Forholdene for landsholds­spillerne, når de er samlet

I starten af året kom det frem, at landsholds­spillerne var utilfredse med behandlert­eamet og forplejnin­gen specielt i udekampen mod Polen. Spillerne ønsker at optimere forholdene i landsholds­lejren. Det gaelder i forhold til behandlern­e, der skal vaere kok med på alle udekampene og traeningsb­anerne skal vaere kridtet op og i god stand. Spørgsmåle­t er, hvor langt DBU ønsker at straekke i forhold til økonomien. 2 DBU’s ret til at bruge spillerne mere kommerciel­t

DBU har et klart ønske om at få mere råderet over spillerne, når de er sammen i landsholds­regi. Som det er i dag skal Spillerfor­eningens spørges i alle tilfaelde, når spillerne skal bruges i kommerciel­le sammenhaen­ge. Det skal Spillerfor­eningen, fordi landsholds­spillerne udover landsholde­t har individuel­le og klub-aftaler, som Spillerfor­eningen skal sikre bliver overholdt.

3

Udnyttelse­n af de kommerciel­le rettighede­r Det har ikke styrket forhandlin­gsklimaet, at Hummel og DBU har brudt den indgåede aftale i forbindels­e med lanceringe­n af VM-trøjen. Her optrådte flere spillere enkeltvis, selv om det står i aftalen, at spillerne skal optraede mindst tre sammen.

4

Totaløkono­mien i den endelige aftale Overordnet strides parterne tilsynelad­ende ikke så meget om honoraret til landsholds­spillerne. Men det er klart, at en samlet aftale handler om, hvad det i givet fald koster DBU at indgå en ny aftale. Størrelsen af en eventuel slutrunde-bonus til landsholds­spillerne er naturligvi­s i spil. I den gamle aftale fik spillerne 8,6 mio. kr. i slutrunde-bonus. Spillerne gik i 2015 med til at få et lavere honorar, men muligheden for at spille pengene ind igen, hvis DBU fik øgede indtaegter med en slutrunde-deltagelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark