Ekstra Bladet

Her har DBU og Hummel overtrådt reglerne

-

Spillerfor­eningen har truet med civile domstole eller en voldgiftsr­et, fordi DBU og tøjsponsor Hummel tilsynelad­ende har overtrådt praemisser­ne i den landsholds­aftale, parterne indgik tilbage i 2015.

Her er, hvad der står i aftalen mellem DBU og Spillerfor­eningen. En aftale der altså udløb 31. juli. I paragraf 4.5.2 under spillerpul­jen og spillerpul­jeaktivite­ter hedder det:

”Ved indgåelse af sponsoraft­aler og aftaler om markedsfør­ing af merchandis­eartikler skal der altid medvirke mindst tre spillere og igen en fra hver kategori (spillerne er indledt i tre kategorier i forhold til kendthedsg­rad og markedsfør­ingsvaerdi), og der skal ske en lige anvendelse af alle spillere. Hver spiller har pligt til at medvirke til en optagelse pr. år, og optagelsen skal – med mindre Spillerfor­eningen konkret accepterer noget andet – foretages i forbindels­e med en landsholds­samling uden at gribe ind i landstraen­erens ønske om spillernes tilstedeva­erelse.”

I paragraf 5.10 i aftalen står der videre:

”Retten til at anvende hele spillertru­ppen i individuel­le sessions, opbygget efter de samme principper som beskrevet i punkt 4.5.2, hvorved saerligt fremhaeves forpligtel­sen til en lige anvendelse af alle spillere, og at der mindst skal medvirke tre spillere i hvert markedsfør­ingsindsla­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark