Ekstra Bladet

Vil vaere ’best of the rest’

Den danske Formel 1-stjerne taenker ikke på holdene i top tre, men kører sit eget mesterskab, fortaeller han i nyt interview

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Kevin Magnussen går med ambitioner om at vinde et Formel 1-mesterskab i denne saeson.

Den danske Haas-kører ligger lige nu på en ottendepla­ds i den samlede VM-stilling, men selvom han helt sikkert går med drømmen om at vippe Hamilton af tronen, er det er ikke den titel, som Magnussen går efter i år.

Han har nemlig skabt sit eget løb, hvor det gaelder om at blive den bedste af det såkaldte B-klassement, som er uden favoritfel­tet, der består af Mercedes, Ferrari og Red Bulls teams.

Eksisterer ikke

Danskeren ligger nummer otte i det samlede 2018-regnskab med 45 point kun syv point efter Renault-køreren Niko Hülkenberg. Og han har planer om at overhale tyskeren inden saesonen er kørt faerdig.

I et interview med motorsport­smediet Autosport fortaeller den danske Formel 1stjerne nemlig, at han vil vaere 'den bedste af resten' i feltet:

– Jeg har på en måde skabt det her store mesterskab i mit hoved. Jeg ved godt, at det ikke eksisterer, men det er noget, jeg bruger som motivation. Jeg har givet slip på holdene i top tre (Mercedes, Ferrari og Red Bull, red.), siger Magnussen og fortsaette­r:

– Dem bekymrer jeg mig ikke om, men vi står helt lige i kampen mod to eller tre af holdene i midten, og den kamp vil jeg rigtig gerne vinde.

Fast inventar

Haas-danskeren har vaeret ’best of the rest’ og er sluttet bag de tre store hold ved to lejlighede­r i den indevaeren­de saeson. Han kørte både en fornem sjetteplad­s hjem i de spanske og franske grandprix'.

Magnussen har vaeret fast inventar i Formel 1-feltet siden 2014, hvor han kørte på podiet i Australien for McLaren i sin debut. Det flotte resultat har han dog ikke fulgt helt op på sidenhen, hvor de bedste resultater er femteplads­er i Bahrain og Østrig.

Han indrømmer da også, at han ikke før nu har oplevet at have det, som han selv kalder den store vinder-følelse i løbet af sin karriere.

– Da jeg blev nummer tre, men fik en andenplads­en i Australien i mit første løb, havde jeg stadig ikke den slags vinderføle­lser. Det var bare en tredjeplad­s. Nu har jeg mulighed for at fokusere på det her store mesterskab, som jeg har skabt i mit hoved. Når jeg slår de andre, får jeg de følelser. Jeg er ligeglad med de tre bedste hold, fordi de er i en liga for sig, forklarer Magnussen.

Stabilt hold

Haas og Magnussen har endnu ikke forlaenget den 25-årige danskers kontrakt, men han vil gerne fortsaette, fortaeller han til Autosport:

– Det er et stabilt hold, der giver dig en god bil, som stadig kan kaempe om point og det samlede B-klassement. Jeg har muligvis den bedste bil af de resterende hold, så jeg kan ikke bede om mere, slutter Haas-stjernen.

Naeste gang, at Magnussen skal i aktion, bliver ved Belgiens Grand Prix, som køres i slutningen af august.

Jeg er ligeglad med de tre bedste hold, fordi de er i en liga for sig

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Det andet mesterskab Kevin Magnussen jubler med en team-kammerat efter kvalifikat­ionen i det tyske grand prix i Hockenheim. Danskeren har nu skabt sit eget mesterskab oppe i sit hovede.
FOTO: ALL OVER PRESS Det andet mesterskab Kevin Magnussen jubler med en team-kammerat efter kvalifikat­ionen i det tyske grand prix i Hockenheim. Danskeren har nu skabt sit eget mesterskab oppe i sit hovede.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Jeg har muligvis den bedste bil af de resterende hold, så jeg kan ikke bede om mere, siger Kevin Magnussen.
FOTO: ALL OVER PRESS – Jeg har muligvis den bedste bil af de resterende hold, så jeg kan ikke bede om mere, siger Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark