Ekstra Bladet

LIGE HER,

Den nye Ford Focus har en vanedannen­de køreglaede. Bilen er faktisk i så god balance, at chaufføren smiler bredt – selv med mindste motor. Rummelighe­den er også fin, mens designet er knap så karismatis­k

- JENS HØY

når vejen snor sig, er Ford Focus i sit es. Og så er den praktisk nok til, at du kan tage familien med.

NICE, FRANKRIG (Ekstra Bladet Biler): Jeg tror, at mange laesere af diverse bilanmelde­lser er traette af ordet ’køreglaede’. Det er sådan et udefinerba­rt udtryk, der på en og samme tid skal sammenfatt­e, hvordan en bil opfører sig på vejen.

Det vil blandt andet sige kombinatio­nen af hjul, der fjedrer, en gearkasse, hvor gearingen passer, og et styretøj, der kommuniker­er praecist og fortaeller dig, hvad forhjulene foretager sig.

Når alle ingrediens­erne går op i en højere enhed, så smiler de fleste, når bjergvejen snor sig, asfalten er knastør, og der er godt overblik.

Det er praecis sådan, jeg har det nu. Jeg smiler om kap med en naermest uendelig raekke af snaevre sving, mens den nye Ford Focus beviser, at køreglaede ikke bare handler om motorkraft.

Motoren ude foran har nemlig blot 125 hk og et volumen på 1,0 liter. Men det er rigeligt, for gearingen er perfekt, og motoren går helt op i omdrejning­er uden at brokke sig.

Kabinen skuffer lidt

Prislisten begynder ved 198.345 kroner, og priserne stiger ikke voldsomt i forhold til at få en staerkere motor eller mere udstyr. Bilen har officiel premiere til september, men står allerede hos forhandler­ne.

I første omgang gaelder det en femdørsvar­iant. Stationcar-udgaven, den crossoveri­nspirerede Active og den luksuriøse Vignale kommer lidt senere på året.

I mine øjne er designet lidt kønsløst, selv om Ford gerne vil have os til at opfatte det nye formsprog som en evolution. ’Mennesket i centrum’, hedder designfilo­sofien.

Bilens indre er også et område, der skuffer mig lidt. Når nu Ford har al teknikken og muligheder­ne, er det aergerligt, at man ikke kan tilvaelge digital instrument­ering.

Focus nøjes med analoge instrument­er, og det virker gammeldags i en tid, hvor selv langt billigere produkter har skaerme i større eller mindre omfang.

Set med familiens øjne er den nye Focus til gengaeld en komplet bil. Pladsen indvendig er vokset betydeligt, til trods for at de udvendige mål stort set er de samme som forgaenger­ens.

Bedst opleves rummelighe­den fra bagsaedet, der nyder godt af en fem centimeter laengere afstand mellem akslerne. Udsynet fra bagsaedet er også blevet bedre i den nye udgave.

Med pladsen til familien følger også et meget komplet sikkerheds­udstyr. Standardud­styret omfatter eksempelvi­s en nødbremse, der fungerer både nat og dag og registrere­r biler, cyklister og fodgaenger­e.

Motorprogr­ammet er fra begyndelse­n bredt, og bedste indtryk gjorde den trecylindr­ede udgave med 125 hk og manuelt gear.

I første omgang kommer Focus i tre versioner: Trend Edition, Titanium og ST-Line, hvor kun Trend kan leveres med en 100-hestes motor af den trecylindr­ede benziner på 1,0 liter.

Gode chancer i Danmark

Klassens mest avancerede bil lige nu er Ford Focus. Den byder på masser af muligheder for udstyr, og på vejen saetter Focus standarden for, hvordan en bil i Golfklasse­n skal køre.

Da priserne samtidig er ganske fornuftige, spår vi gode muligheder for den nye Focus i Danmark.

Focus nøjes med analoge instrument­er, og det virker gammeldags

Focus saetter standarden for, hvordan en bil i Golf-klassen skal køre

 ??  ??
 ?? FOTOS: FORD ?? Designet er aendret markant i forhold til sin forgaenger, og det er naeppe tilfaeldig­t, at der kan spores en vis lighed med konkurrent­en Mercedes-Benz A-Klasse.
FOTOS: FORD Designet er aendret markant i forhold til sin forgaenger, og det er naeppe tilfaeldig­t, at der kan spores en vis lighed med konkurrent­en Mercedes-Benz A-Klasse.
 ??  ?? Køreegensk­aberne er nok de bedste i klassen, og bilen skaber den rigtige balance mellem sport og komfort.
Køreegensk­aberne er nok de bedste i klassen, og bilen skaber den rigtige balance mellem sport og komfort.
 ??  ?? Interiøret er inspireret af den nye Ford Fiesta med stor fritsvaeve­nde skaerm, der fås i helt op til otte tommer.
Interiøret er inspireret af den nye Ford Fiesta med stor fritsvaeve­nde skaerm, der fås i helt op til otte tommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark