Ekstra Bladet

ÅRETS BRUGTBIL ER EN DYR DRIVERS CAR

BMW 1-Serie var favorit hos både juryen og Bilbasens brugere, og nu kan bilen smykke sig med titlen som årets brugtkøb

- MATHIAS GRAM

Stelvio-passet, Munkebjerg­bakken eller Bispeengbu­en. Uanset hvilken snoet straekning, du til daglig må forcere på turen til og fra arbejde, findes der biler, der kan gøre det til en lidt sjovere oplevelse.

Den baghjulstr­ukne BMW 1-Serie er ifølge ekspertern­e sådan en bil. Og selv om den er dyrere i indkøb end mange af de mere gaengse pendlervog­ne i sin klasse, så er den nu blevet kåret til årets bedste brugte bil.

Hvilket overrasken­de nok skyldes, at den ifølge brugtbilst­jenesten Bilbasen alligevel ikke er så dyr, når det kommer til stykket.

Danskernes favorit

Årets Brugtbil er en årlig kåring af en brugt bil, der sin alder til trods traekker fra konkurrent­erne på parametre som samlekvali­tet, slid og evnen til at holde vaerdien.

Bag kåringen står en jury bestående af biljournal­ister fra en raekke danske medier, brugtbilek­sperter fra FDM og Applus Bilsyn samt brugtbilst­jenesten Bilbasen.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har danskerne også haft mulighed for at stemme på deres favorit via Bilbasen, og her har flertallet også peget på den tyske baghjulstr­aekker.

I alt 2383 danskere har stemt på bilen, som derfor fik Bilbasens stemme i juryens regnskab. Det sendte BMW'en op på 190 point, godt foran VW Golf på andenplads­en, der fik 155 point.

Tredjeplad­sen går til Ford Focus med 125 point, mens Citroën C4 Cactus og Nissan Qashqai må se sig slået med laengder. Her lykkedes det kun at skrabe henholdsvi­s 25 og 15 point sammen.

13 procent dyrere

Takket vaere sin kompakte størrelse er BMW 1-Serie kendt for at leve op til producente­ns slogan 'Freude am Fahren'. En hurtig søgning på Bilbasen afslører dog også, at køreglaede­n koster.

Gennemsnit­sprisen ligger i øjeblikket på 175.000 kroner, og det gør bilen til en af de dyreste i finalefelt­et. Til gengaeld er kvaliteten stadig høj og afskrivnin­gen lav, og det betyder ifølge brugtbilst­jenestens beregning, at det kun er 13 procent dyrere at eje en BMW 116d fra 2015 end finalefelt­ets billigste bil.

- BMW 1-Serie er en yderst

BMW 1-Serie klarer sig godt til syn, hvor kvaliteten kommer ejeren til gode

velbygget kvalitetsb­il, der virkelig kan tilbyde køreglaede til dens ejer. Baghjulstr­aekket, de veldimensi­onerede bremser, det gode styrtøj og høj komfort danner rammen for denne køreglaede. Det er ikke en stor familiebil, men en smart og sportslig bil til dem, der primaert benytter de forreste saeder, siger Martin Gregersen, der repraesent­erer Applus Bilsyn i Årets Brugtbil i en pressemedd­elelse. Han tilføjer:

- Desuden klarer BMW 1Serie sig generelt godt til syn, hvor kvaliteten igen kommer ejeren til gode.

Ifølge Bilbasen koster det 1,80 kroner per kilometer at køre BMW 1-Serie. Eller mere relevant: Den daglige tur gennem hårnålesvi­ngene på Munkebjerg-bakken ved Vejle kan gøres for 2,70 kroner i den brugte baghjulstr­aekker.

 ?? FOTO: BMW ?? BMW 1-Serie er blandt de dyreste brugte biler i finalefelt­et, men til gengaeld er kvaliteten stadig høj.
FOTO: BMW BMW 1-Serie er blandt de dyreste brugte biler i finalefelt­et, men til gengaeld er kvaliteten stadig høj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark