Ekstra Bladet

Ferrari tjener langt mere per bil end nogen anden

- MATHIAS GRAM

Julelys i øjnene er en velkendt følgevirkn­ing på et afsluttet bilsalg hos både køber og saelger. Men der er forskel på, hvor stor en tjeneste sidstnaevn­te faktisk gør sin arbejdsgiv­er med salget.

Mens nogle bilproduce­nter tjener styrtende per solgte bil, så taber andre nemlig penge i øjeblikket.

Det viser en undersøgel­se, som den tyske økonomipro­fessor Ferdinand Dudenhöffe­r står bag, og som det tyske nyhedsbure­au DPA har beskrevet. Ferdinand Dudenhöffe­r har kigget på producente­rnes regnskaber for de første seks måneder af 2018 og lagt deres profit sammen med antallet af solgte biler.

Umiddelbar­t skulle man måske tro, at koncerner som Volkswagen og Toyota qua deres position som verdens største bilproduce­nter ville vaere ret gode til at omsaette biler til profit. Men de bliver begge overhalet af en forholdsvi­s lille producent fra Maranello, Italien.

Ferrari tjener ifølge undersøgel­sen intet mindre end 514.000 kroner per solgte bil, hvilket umiddelbar­t gør bilproduce­nten til den mest profitable bilproduce­nt i verden. Enkelte producente­r som eksempelvi­s rivalen Lamborghin­i offentligg­ør dog ikke deres regnskaber, og det er derfor ikke til at vide, om de reelt ligger højere.

Taber 127.000 per bil

Til sammenlign­ing tjener Jaguar Land Rover-koncernen kun omkring 6000 kroner per solgte bil.

Men de britiske bilbyggere spytter dog også en del flere biler ud. Sidste år solgte koncernen 621.000 biler mod Ferraris 8400.

Der findes også producente­r, der både formår at saelge mange biler og tjene forholdsvi­s gode penge på dem. Hos Porsche, der sidste år solgte 246.000 biler, indkassere­r man eksempelvi­s 127.000 kroner per solgte bil.

Det er over dobbelt så stor fortjenest­e som Mercedes, BMW og Audi, skriver DPA.

Vaerst ser det ud hos Bentley og Tesla, der i øjeblikket bruger flere penge, end de tjener på at saelge biler.

Ifølge økonomipro­fessorens beregninge­r koster det således 82.000 kroner, hver gang saelger og køber trykker hånd i Tesla-forretning­en, mens underskudd­et hos Bentley er helt oppe på 127.000 kroner per bil.

 ?? FOTO: FERRARI ?? Bilbyggern­e hos Ferrari er ifølge undersøgel­sen bedst i verden til at tjene penge på deres biler.
FOTO: FERRARI Bilbyggern­e hos Ferrari er ifølge undersøgel­sen bedst i verden til at tjene penge på deres biler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark