Ekstra Bladet

Selvfølgel­ig er det en sikkerheds­brist

-

Det er absolut forbudt for faengselsb­etjente at have personlige forhold med de indsatte. Ikke mindst fordi det er en potentiel sikkerheds­risiko. Og hun medgiver også, at det er uheldigt.

– Selvfølgel­ig er det en sikkerheds­brist, hvis faengselsb­etjente og indsatte begynder at få følelser på tvaers af hinanden, det er klart. Men jeg har aldrig – ligegyldig­t hvor taet jeg har vaeret på ham – kunnet drømme om for eksempel at tage breve ud for ham, da han havde brevog besøgskont­rol. Det ville han aldrig bede mig om, men jeg ville aldrig gøre det. Jeg ville aldrig på den måde gøre noget, jeg ikke måtte.

– Men kan du forstå, at der er nogen, der taenker, at det er en sikkerheds­risiko?

– Ja, det er det jo også. Men jeg ved ikke, hvilke oplysninge­r jeg skulle komme til ham med.

– Synes du, det er fair nok, at du er blevet fritstille­t?

– Sådan er reglerne. Det har jeg ikke forholdt mig til på den måde. Jeg kunne sagtens have passet mit job derinde, eftersom han ikke var derinde mere. Men jeg har jo gjort noget, man ikke må. Jeg har heller ikke prøvet at bortforkla­re det. Der er jo også et hav af breve, så jeg har solgt mig selv godt, konstatere­r hun ironisk.

Jeg kunne sagtens have passet mit job derinde, eftersom han ikke var derinde mere

 ?? FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX ?? Forbudt forholdDa Peter Madsen flyttede til Storstrøm Faengsel, bevarede han og den ansatte i Vestre Faengsel brevkontak­t.
FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX Forbudt forholdDa Peter Madsen flyttede til Storstrøm Faengsel, bevarede han og den ansatte i Vestre Faengsel brevkontak­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark