Ekstra Bladet

DET GØR MAN BARE IKKE

FAENGSELSF­ORMAND: Det sker af og til, men det er et tillidsbru­d, når ansatte og indsatte kommer for taet på hinanden

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

– Det er stik imod reglerne, at faengselsb­etjente bliver følelsesma­essigt involveret i indsatte. Det siger Kim Østerbye, der er formand for Faengselsf­orbundet.

Han har ikke statistik på det, men han vurderer, at det i gennemsnit sker maksimalt en gang om året, at en faengselsb­etjent ’får rodet sig ud i det her meget, meget pinlige for systemet’, som han betegner det.

– Er det sådan, man ser på det? Som pinligt for systemet?

Det er stik imod reglerne

– Man ser ikke på det som lidt pinligt. Det er et tillidssvi­gt. Både som system, men også i forhold til dine kolleger. For vi er trods alt nødt til at kunne stole på hinanden i rimelig høj grad. Det gør man bare ikke, siger han.

Vil medføre afsked

Han fortaeller, at det som udgangspun­kt ikke er en straffelov­sovertraed­else, medmindre man har ’kompromitt­eret jobbet’.

– Det vil sige, at man har gjort noget ulovligt i straffelov­søjemed. Det kan eksempelvi­s vaere at smugle noget ind eller ud eller hjaelpe pågaeldend­e på flugt, eller hvad det kan vaere. Så laenge det kun er den følelsesma­essige barriere, der er overskrede­t, så er det en intern disciplina­ersag, som altid vil medføre afsked.

– Er der ingen mellemvej?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? For taet kontaktVes­tre Faengsel, hvor den ansatte og Peter Madsen kom i for taet kontakt med hinanden.
FOTO: JENS DRESLING For taet kontaktVes­tre Faengsel, hvor den ansatte og Peter Madsen kom i for taet kontakt med hinanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark