Ekstra Bladet

Kriminalfo­rsorgen: Vi udtaler os ikke i personsage­r

- Linette@eb.dk

– Nej, for både systemet og kollegerne har jo mistet tilliden til dig, så man ved ikke, om man kan stole på dig igen. Og den tillid kan du ikke bare genvinde i et system som vores. Der er man nødt til at stole på, at den graense overskride­r du ikke.

Må ikke foregå

Men selvom det er meget uheldigt, så erkender han også, at det kan ske.

– Vi arbejder med mennesker, og jeg tror ikke, der er nogen døgninstit­utioner, hospitaler, hjemmeplej­e og den slags, hvor det ikke sker. Det må ikke foregå, men man skal vaere blind, hvis man ikke tror, at arbejdet med mennesker ikke også kan medføre uprofessio­nelle følelser, siger han. Kriminalfo­rsorgen ønsker ikke at kommentere sagen.

– Vi udtaler os ikke i konkrete personsage­r, siger kommunikat­ionschef Via Christense­n med henvisning til tavshedspl­igten.

Kriminalfo­rsorgen kommer dog med følgende skriftlige udsagn:

’Med hensyn til forhold mellem indsatte og ansatte kan vi generelt oplyse, at det er uforenelig­t med ansaettels­e i Kriminalfo­rsorgen at have personlige eller økonomiske forbindels­er med aktuelle eller tidligere indsatte.’

’Hvis en ansat indleder et forhold til en indsat, har det sikkerheds­maessig betydning for den ansattes habilitet og integritet. Et sådant forhold er derfor afskedigel­sesgrund.’

Strafbart forhold

De skriver desuden:

’Det er endvidere strafbart efter straffelov­ens § 219, nr. 1 for ansatte i Kriminalfo­rsorgen at have samleje med en indsat i Kriminalfo­rsorgens institutio­ner. Hvis der er mistanke om, at en ansat har haft samleje med en indsat i en af Kriminalfo­rsorgens institutio­ner, vil den ansatte derfor blive politianme­ldt for overtraede­lse af straffelov­ens § 219, nr. 1.’

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der ikke nogen politianme­ldelse i sagen.

Kollegerne har jo mistet tilliden til dig, så man ved ikke, om man kan stole på dig igen

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Peter Madsen er idømt livstid for sexdrabet på Kim Wall. Han har anket strafudmål­ingen til formildels­e, og den sag kører i september.
FOTO: KENNETH MEYER Peter Madsen er idømt livstid for sexdrabet på Kim Wall. Han har anket strafudmål­ingen til formildels­e, og den sag kører i september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark