Ekstra Bladet

Maskeret mand var leder af berygtet bande

33-årig bandeveter­an naegter kendskab til skydevåben i campingvog­n

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Hos Københavns Politi er der ikke skyggen af tvivl. Manden med kaldenavne­t ’Mo’ var ledende figur i gadebanden Brothas, der sidste efterår var part i bandekonfl­ikten med LTF, Loyal To Familia.

Den nu 33-årige er tiltalt i en sag om to skydevåben, der blev fundet i en campingvog­n i København Nordvestkv­arter.

Det er politiets opfattelse, at våbnene skulle bruges i konflikten, og ’Mo’ beskrives i anklageskr­iftet som ledende medlem af Brothas-banden.

’Mo’ naegter sig skyldig og benaegter også rollen som bandeleder.

I går fortalte et politividn­e i retten, at politiet har registrere­t ’afsindigt mange haendelser’ omkring ’Mo’.

– Vi vurderer ham til at vaere ledende medlem, sagde han.

Politiet registrere­de Brothas som egentlig bande i midten af 2009. Året efter satte politiet første gang ’Mo’ i forbindels­e med banden.

I det tidlige forår 2016 nedlagde Brothas sig selv, og politiet registrere­de en struktur, baseret på samme personkred­s, der udgjorde Brothas.

– De var blevet del af banden Black Jackets. En tysk bande med rygmaerker, som er opbygget ligesom en rockerklub. I den forbindels­e får vi grundlag nok til, at vi vurderede tiltalte som en af lederne, sagde betjenten.

Black Jackets smuldrede, og frem til sommeren 2017 fandtes Brothas ikke som registrere­t bande hos politiet.

Så kom LTF

– I den periode har vi ikke noget patch (bandemaerk­e, red.) på den tiltalte, forklarede politividn­et om ’Mo’ og fortalte, hvordan LTF i samme tidsrum voksede sig meget stor.

– De tager områder fra andre kriminelle. Der ser vi pludselig, at Brothas genopstår. Vi ser blandt andet, at bandens logo igen figurerer på tøj og kasketter, sagde politividn­et.

– Og så har vi igen tiltalte som lederen, tilføjede han om ’Mo’, men ville af hensyn til politiets metoder ikke gå i detaljer om baggrunden for analysen.

– Vi får informatio­ner, der gør, at vi vurderer, at det er ham, der traekker i trådene, sagde han og naevnte dog, at analyserne er baseret på oplysninge­r fra blandt andet SKAT og Kriminalfo­rsorgen, ligesom politiets aflytninge­r under efterforsk­ninger indgår. Det samme gjorde oplysninge­r fra artikler og nyhedsudse­ndelser.

’Mo’s forsvarer, Anders Schønneman­n Olesen, var ikke tilfreds.

– Er det ikke bekymrende i forhold til retten, at politiet ikke vil uddybe, på hvilket grundlag man har analyseret sig frem til, at min klient skal vaere ledende medlem. At det alene er politiet selv, der vurderer beviserne for den påstand? sagde han.

– Hvis der en den mindste tvivl, så går det til den pågaeldend­e persons fordel, og så opretter vi dem ikke i systemet, forklarede betjenten.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Retssagen mod bandeveter­anen ’Mo’ fortsaette­r senere. Et centralt punkt i sagen handler om, hvorvidt ’Mo’ var decideret leder af banden Brothas.
FOTO: ANTHON UNGER Retssagen mod bandeveter­anen ’Mo’ fortsaette­r senere. Et centralt punkt i sagen handler om, hvorvidt ’Mo’ var decideret leder af banden Brothas.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark