Ekstra Bladet

Rocker får forbud efter våbensag

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

En 24-årig mand, der ifølge politiet er medlem af rockerklub­ben Satudarah, blev i går dømt for overtraede­lse af våbenlovgi­vningen og fik fire år og seks måneders faengsel.

Han fik desuden af retten opholdsfor­bud på udvalgte steder, blandt andet i rockerklub­ben Satudarahs klubhuse, i fire år og seks måneder, efter at han har afsonet sin faengselss­traf.

Den 24-årige Martin Ruhoff Iversen sad i retten iført blå shorts og en grå trøje.

Pistoler, patroner, spraengsto­f, en røghåndbom­be og en detonator blev fundet på Martin Ruhoff Iversens mors bopael, der også var hans på det tidspunkt, mens en 12 centimeter lang kniv blev fundet på hans kaerestes adresse i april måned.

Han erkendte sig skyldig i alle tiltalerne, og han var villig til at svare på spørgsmål fra anklageren.

Vidste ikke, at det var farligt

Martin Ruhoff Iversen forklarede i retten, at han ikke vidste, at spraengsto­ffet og detonatore­n var farlige, da han fik dem af en ven.

– Jeg havde det dog ikke godt med, at det var spraengsto­f, men jeg fik at vide, at det ikke var farligt, da det ikke var sat sammen, sagde Martin Ruhoff Iversen i retten.

Han erkendte, at pistolerne og kniven, der blev fundet ved ransagning­erne, var hans.

Anklageren ville gerne have givet den dømte opholdsfor­bud i hele Brøndby Kommune. Dommeren valgte dog kun at forbyde rockeren ophold på bestemte adresser i Brøndby ud over forbuddet mod at komme i klubhusene.

Det er blot anden gang, at Københavns Vestegns Politi får idømt en rocker et opholdsfor­bud efter straffelov­ens paragraf 79 a, stk. 1, 2. pkt., som blev indført i forbindels­e med Bandepakke III sidste år, oplyser politiet.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den 24-årige har fået forbud mod at komme i blandt andet Satudarahs klubhuse, efter han har afsonet sin faengselss­traf.
FOTO: KENNETH MEYER Den 24-årige har fået forbud mod at komme i blandt andet Satudarahs klubhuse, efter han har afsonet sin faengselss­traf.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark