Ekstra Bladet

17-årig dømt for 15-årigs død

Elbaek scorer stort på liebhaver-lejlighed RASER ELLERS MOD KAEMPE BOLIG-GEVINSTER: Uffe Elbaek har sat sin lejlighed til salg til tre millioner mere, end han købte den for

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

Alternativ­ets stifter, Uffe Elbaek, er ultra-kritisk over for det skaevvredn­e boligmarke­d, hvor spekulante­r tjener millioner på boligsalg. Faktisk vil Elbaek og hans parti aendre grundlaegg­ende på retten til at eje fast ejendom.

Men når det kommer til Uffe Elbaeks egen liebhaverl­ejlighed med seks vaerelser og stuer en suite samt en perfekt placering på Frederiksb­erg, er han knap så alternativ.

Faktisk kommer han til at score kassen på boligmarke­det.

Efterspurg­t adresse

Alternativ­ets leder har for få dage siden sat sin 150 kvadratmet­er store lejlighed på en af de mest lukrative adresser på Frederiksb­erg til salg for den eksorbitan­te pris af 7.250.000 kroner. Dermed står Elbaek til at tjene over tre millioner skattefrit på salget. Han købte den for 11 år siden for 4.330.000 kr. Uffe Elbaek i maj

Dermed har Uffe Elbaek ikke umiddelbar­t selv taenkt sig at gå forrest i kampen for et mere fair boligmarke­d.

Nødt til at se på det

Tidligere på året praedikede Elbaek og Alternativ­et ellers, at der skal gøres noget grundlaegg­ende ved den private ejendomsre­t.

I DR-radioprogr­ammet ’Slotsholme­n’ udtalte Uffe Elbaek så sent som i maj således:

’Vi bliver nødt til at se på den vaerdistig­ning, der sker mellem køb og salg. Man kan forstille sig en meget mere progressiv beskatning af den fortjenest­e, man har efter et boligsalg.’

Med en potentiel fortjenest­e på over tre millioner kroner står Uffe Elbaek til at blive saerdeles rig på salget af sin Frederiksb­erg-lejlighed. Netop det blev ellers af Elbaek udpeget til at vaere et stort problem for blot tre måneder siden:

’Vi taler tit om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Men reelt handler det om, at det kan betale sig at eje sin egen bolig. Den måde, vi har indrettet os på i Danmark, gør det svaerere og svaerere for folk, som ikke ejer lejlighede­r eller huse, at komme ind i eksempelvi­s København’, lød det så sent som i maj fra Uffe Elbaek til DRprogramm­et.

Et helt idékatalog

I et idékatalog om muligheder­ne for at aendre på principper­ne om den private ejendomsre­t – herunder retten til at eje den jord, man bor på – skriver Alternativ­et blandt andet:

’For at vaerne om vores jord og faellesska­ber skal vi tage en grundig diskussion af, hvordan rammerne og de lovgivning­smaessige forudsaetn­inger for at købe og eje land og ejendom i vores samfund skal se ud.’ En 17-årig dreng burde have vidst, at der var naerliggen­de fare for 15årige Adam Buks liv, da han i februar solgte den yngre dreng stoffet mdma. Sådan lød vurderinge­n i går i Retten i Naestved, der idømte den 17-årige dreng seks måneders betinget faengsel for uagtsomt manddrab.

Adam Buk døde efter at have indtaget stoffet.

Vi bliver nødt til at se på den vaerdistig­ning, der sker mellem køb og salg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark