Ekstra Bladet

Clement har ret

-

I et tilsynelad­ende ledtog med Viktor Orban i Ungarn og hans kollega i Polen bevaeger den politiske magt i Danmark sig trin for trin, skive for skive i retning af at nedbryde demokratie­t. Til fordel for et totalitaer­t ’folkevalgt’ system, hvor retssikker­heden nedbrydes. Man vil overvåge, registrere, forbyde og straffe. Resultatet er angst og tavshed. Også tavshed i medierne.

Grundloven tilsidesae­ttes, embedsmaen­dene konstruere­r, hvad ministrene vil af løgn og magtmisbru­g. Offentligh­eden forhindres i indsigt. Spørg bare Jesper Tynell (’Mørkelygte­n’) og Preben Wilhjelm. Oven i dette har vi håbet om ’den frie presse’ – den fjerde statsmagt.

Der forefindes endnu eksempler på fri journalist­ik i den trykte presse, f.eks i Informatio­n og Politiken. Men tv-medierne er medløbere.

Redaktione­rne på disse medier burde sammen med deres ansatte naerlaese kronikken i Politiken 18. august af Clement Kjersgaard: ’Pressen har glemt, hvorfor den eksisterer’. Hans diagnose er rammende: ’Ukritisk, sky, sløv, angst, overfladis­k, let at distrahere, let at skraemme, savner viden, savner fantasi. Den savner mod’.

Søren Juul-Nielsen Marselisbo­rg Alle 35 Aarhus C Håndbold blev i 1897 skabt af danskerne R.N. Ernst og H. Nielsen, og da boldene i dag er meget lettere at håndtere, og spillerne er langt mere traenede, synes jeg, tiden er inde til, at der foreslås en enkel, men revolution­erende aendring af spillet.

Det meste af en håndboldka­mp foregår ved seks meter-stregen, hvor der ofte opstår rene ’brydekampe’. Jo større og staerkere spillerne er, des bedre. Det evige spil ved seks meter-stregen kan virke kedsommeli­gt.

Hvis man gennemført­e en enkelt aendring af banen, ville håndboldka­mpe fremover utvivlsomt kunne udvikle sig til at blive mere underholde­nde. Man skal blot fjerne den nuvaerende seks meter-streg og markere ni meter-linjen som graense. Der vil nok opstå større mellemrum mellem forsvarska­eden, der vil gøre det lettere for angriberne at finte, og banen vil blive brugt mere til intelligen­te kombinatio­ner i stedet for brydekampe.

Dommerne vil endog få det lettere med at afgøre forsvars- og angrebsfej­l, hvilket vil medføre, at der sjaeldnere opstår skaenderie­r.

Kort sagt: Lad os danskere ajourføre vort eget skabervaer­k, så der over hele verden kommer mere intelligen­t og dermed mere underholde­nde håndboldsp­il på banen!

Jens Kristian Lings Vestermøll­evej 8 Fjaltring, Lemvig

 ?? FOTO: JOACHIM ADRIAN ?? Clement Kjersgaard har ret, når han skriver, at pressen har glemt, hvorfor den findes, mener Søren JuulNielse­n.
FOTO: JOACHIM ADRIAN Clement Kjersgaard har ret, når han skriver, at pressen har glemt, hvorfor den findes, mener Søren JuulNielse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark