Ekstra Bladet

Det er på tide med et rygeforbud

-

I den forløbne uge meldte Københavns Kommune ud om et forbud mod rygning i deres skoler, hvilket undrede mig meget.

Jeg må vaere en enfoldig person, idet jeg troede, der allerede var rygeforbud på alle landets skoler.

Der tales så meget om, at rigtig mange unge mennesker begynder at ryge, og man vil forstaerke indsatsen for minimere rygning blandt denne målgruppe. Var det så ikke på sin plads, at man begyndte med at forbyde rygning i skolerne, hvilket også skal gaelde de ansatte i skolerne, som skal foregå eleverne med et godt eksempel?

Det er mange år siden, man i det private erhvervsli­v uden problemer begyndte at indføre såvel ryge- som alkohol-politik.

Man oplever ofte, at man inden for offentlige institutio­ner lider af berøringsa­ngst, og tit ser man, at de venter på lovgivning som vaerktøj til problemløs­ning.

Skolerne og kommunerne må påtage sig et medansvar for det høje antal unge mennesker, der begynder at ryge.

Se bare det ansvar, som mange supermarke­der nu tager. Hvad med alle andre offentlige arbejdspla­dser – har de heller ingen ryge- og alkoholpol­itik?

Hvis ikke, er det på tide, de vågner op.

Poul Valderslef Smedevej 46A

Køge

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Det private erhvervsli­v har for laengst forbudt rygning, og det forbud bør også oprettes på landets skoler, påpeger Poul Valderslef.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Det private erhvervsli­v har for laengst forbudt rygning, og det forbud bør også oprettes på landets skoler, påpeger Poul Valderslef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark