Ekstra Bladet

Forsvundet i Polen: Bekymrede børn efterlyser Kaj Ole

- Ruus@eb.dk

Kaj Ole Hansen er som sunket i jorden.

Den 63-årige, bornholmsk­e chauffør rejste alene til Polen for at holde ferie midt i juli. Men den ellers ret meddelsomm­e dansker gav senest livstegn fra sig 29. juli, da han forlod et lille hotel i den nordpolske by Reda i forbindels­e med sin rundrejse.

På sin Facebook-profil skrev han, at han ville cykle alene til den naerliggen­de Labyrint Park.

Kaj Ole Hansen forlod sit hotel i Reda på en lejet cykel, et Smart-watch, en mobiltelef­on og nøglerne til sit vaerelse. Men han har ikke vaeret kontaktbar og er tilsynelad­ende aldrig vendt tilbage.

På familiens og Bornholms Politis opfordring, har de lokale myndighede­r derfor sat en officiel eftersøgni­ng i vaerk.

– Vi får ikke så meget at vide. Men vi er meget bekymrede for far. Det er desvaerre vores mavefornem­melse, at han har vaeret ude for en alvorlig ulykke, siger en af den forsvundne danskers sønner, Steffen Hansen.

Stikker ikke af på den måde

Familien frygter, at faren er i en hjaelpeløs tilstand eller ligger død i et øde område.

Steffen Hansen fortaeller, at hans far har et svagt hjerte, og han skulle i går have vaeret på Rigshospit­alet til en naermere undersøgel­se af sin halskransp­ulsåre.

På sin laeges anbefaling valgte han derfor at passe på sig selv og isaer transporte­re sig omkring i Polen med bus og tog.

Steffen Hansen har sammen med den efterlyste mands to andre voksne børn anmodet om offentligh­edens hjaelp på Facebook. Opslaget har foreløbig kastet 960 kommentare­r og 7700 delinger af sig.

Bornholms Politi slog først alarm, da åbne faergeretu­rbillet udløb for nogle dage siden. Men Steffen Hansen har laenge frygtet det vaerste.

– Far er ikke typen, der ville stikke af på den måde. Der er også det, at han lige havde købt sig en ny motorsav, som han glaedede sig meget til at prøve af sammen med mig, siger Steffen Hansen.

Kaj Ole Hansen er fraskilt og lever alene. Sønnen beskriver ham som ’noget af en enspaender’, der ikke ville tage på eventyr sammen med fremmede. Han er kendt som et passionere­t friluftsme­nneske, som holder meget af at cykle.

Plejer at holde kontakt

– Vi løber ikke hinanden på dørene, men han plejer at holde kontakt, og han lagde flere opslag på Facebook under sin rejse, siger Steffen Hansen.

– Vi har overgivet sagen til udenrigsmi­nisteriet og det lokale politi i Polen. Men vi samler selvfølgel­ig trådene, siger Kim Pedersen, vagtchef i Bornholms Politi.

De polske medier har også omtalt den mystiske forsvindin­gssag, men det har ikke kastet brugbare henvendels­er af sig.

Han havde lige købt sig en ny motorsav, som han glaedede sig til at prøve af sammen med mig

 ?? PRIVATFOTO ?? Politiet og familien frygter, at den 63-årige Kaj Ole Hansen er er død eller i alvorlig knibe.
PRIVATFOTO Politiet og familien frygter, at den 63-årige Kaj Ole Hansen er er død eller i alvorlig knibe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark