Ekstra Bladet

NETTOS GAMBLING

-

EKSTRA Bladets maddetekti­v har fundet tonsvis af for laengst udløbne gamle fødevarer i to Netto’er.

DISCOUNTKA­EDEN gambler tilsynelad­ende med folks sundhed.

VAERST SÅ det senest ud i en Netto i København K.

GAMLE fødevarer som hellefisk, pølser, pålaeg, bacon og lignende, som er direkte sundhedsfa­rligt at spise efter udløbsdato­en, lå i stabler. Isaer babyer, gravide og aeldre mennesker er i farezonen på grund af de listeria-bakterier, der kan vaere mange af, når en fisk eller pølse er på langtidspa­rkering i køledisken.

I DEN første kontrol forleden på Vesterbrog­ade i København fangede avisens udsendte uden besvaer et kvart ton varer, der bagefter blev lagt ud på fortovet til fotografer­ing: Mel, margarine og Kaergården. Ikke direkte farlige varer – bare klamt og ulaekkert med overskride­lserne. FLERE varer inde i butikken havde derudover ’bedst før’-dato, praecis den dag kontrolbes­øget foregik. F.eks. hellefisk. En graense, der får ordentlige supermarke­der til at advare kunderne om, at dagen efter købet skal de nok ikke spise fisken. Men ikke her.

SELV OM regionsche­fen naermest fråder af forargelse, da Ekstra Bladet spurgte, om Netto bare synes, det er for dyrt at smide gammel mad ud, så får man alligevel sine tvivl.

I STEDET taler regionsche­fen om, at det er personalet­s skyld, og påberåber sig den lille ’menneskeli­ge fejl’, der uvaegerlig­t sker i en stor virksomhed med 12.000 ansatte.

RENT VRØVL, det med svipseren og den lille menneskeli­ge fejl i dette tilfaelde: Ekstra Bladets maddetekti­v var netop hidkaldt af vrede kunder i København K-Netto’en, der forgaeves havde klaget flere gange gennem laengere tid over, at der lå så mange foraeldede pølser og andre fordaervel­ige varer i køledisken­e. ’I må sgu se at få ryddet op’, havde de sagt til personalet. Naeste dag og naeste uge lå det samme gamle møg fremme ...

Først da Ekstra Bladet skrev om den gamle mad, skete der noget. ÉN ROS skal den ansvarlige regionsche­f have:

Da Ekstra Bladets maddetekti­v kom forbi dagen efter det afslørende besøg i Netto’en med de gamle pølser til en opfølgende kontrol, sad regionsche­fen selv sammenbidt på knae og sorterede gamle varer ud. Der var nok at tage af.

Naeste uge lå det samme gamle møg fremme

ARTIKLERNE om gammel mad samt elendig og manglende prisskiltn­ing har fået tusindvis af laesere til tasterne. 19.500 svarede f.eks. i avisens rundspørge, at de mangler priser ved hvert besøg eller jaevnligt.

SALLING-GROUP, hvorunder Netto og Føtex hører, er guldaegget blandt de danske supermarke­der. Man kan kun håbe, kunderne har en god lup til at se udløbsdato­en, inden de smider varerne i kurven.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Ekstra Bladets maddetekti­v fandt et kvart ton gamle varer på ét besøg.
FOTO: HENNING HJORTH Ekstra Bladets maddetekti­v fandt et kvart ton gamle varer på ét besøg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark