Ekstra Bladet

ALLE KAN SE AT DET IKKE ER GODT NOK

STIG TØFTING savner at se Brøndbysti­len fra de to første år under Alexander Zorniger

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Brøndby-traener Alexander Zorniger har fra første dag i Brøndby haft medvind.

Tyskeren har i den grad selv vaeret med til at skabe den, men nu blaeser der måske nye vinde på den københavns­ke Vestegn.

Klubben har meget ukarakteri­stisk for Zorniger-tiden tabt to Superligak­ampe i traek, og tyskeren var hård i retorikken efter hjemmebane­nederlaget mod Esbjerg.

Han var staerkt utilfreds med spillet og såede tvivl om, hvorvidt klubben har spillerne til at spille på den måde, som han ønsker.

– Jeg ved ikke, om det bliver sagt i afmagt, men det var et meget opsigtsvae­kkende interview. Det er sjaeldent, at man hører sådan en offentlig svada.

– Han var ikke ude og saette navn på, men det kan vi selv gaette os til, siger Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting, der var på Brøndby Stadion søndag aften som ekspertkom­mentator for TV3 Sport.

Virker utrygge

Han tøver ikke med at saette navn på de spillere, som indtil videre har skuffet i deres nye omgivelser:

– Der er flere, der ikke virker helt trygge. Mikael Uhre ligner et fremmedleg­eme på Brøndby-holdet, Kopplin greb ikke chancen mod Esbjerg, og Dominik Kaiser har ikke levet op til forventnin­gerne.

– Erceg kan ikke det samme som Pukki, og Radosevic har ikke kunnet tage over efter Christian Nørgaard.

Netop den nyudnaevnt­e landsholds­spiller Nørgaard har vaeret staerkt savnet. Han fik et kaempe jubelbrøl, da han før kampen mod Esbjerg sagde farvel til tilhaenger­ne.

Flere suk end jubelbrøl

Hans afløser, kroatiske Radosevic, fremkaldte flere suk end jubelbrøl, da kampen kom i gang.

– Han virker ikke nervøs, og jeg tager hatten af for, at han bliver ved, selv om han laver masser af fejl. Men for mig virker det som lidt for meget muskler og lidt for lidt tanke, siger Stig Tøfting.

Det var stolpe (og overligger) ud for Brøndby, men den vestjyske oprykkers sejr kan ifølge Tøffe ikke kaldes for ufortjent.

De havde også deres store muligheder mod et Brøndby-hold, som Tøfting har haft meget svaert ved at genkende i denne saeson.

– Selv de mest inkarnered­e Brøndbyfan­s kan se, at det, de leverer, ikke er godt nok. Tingene sidder ikke lige i skabet.

– Ser man bort fra perioder af hjemmekamp­en mod FC Nordsjaell­and og et kvarter efter udligninge­n i Parken, har de ikke eksekveret Zorniger-stilen.

– Og ser man på deres kampe i Superligae­n i denne saeson, har de alle vaeret på vippen, siger Stig Tøfting.

Skal genskabe genpresset

Brøndby har sagt farvel til profiler som Rønnow, Nørgaard og Pukki, og de kan med en vis ret sige, at det ikke bare lige er at erstatte dem.

– Men det gaelder jo også andre klubber. I Zornigers tid har vi snakket om, at der på et tidspunkt ville komme modgang, og den er kommet nu.

– Det er nu, at de skal vise styrken, siger Stig Tøfting, der mener, at Brøndbys vej tilbage til succesen er at få genskabt genpresset.

– I Tyskland ville de kalde kampen mod Esbjerg for ’ein Fehlpass Festival’ (fejlafleve­rings-festival, red.). Brøndby skal saette bolden på spil på den rigtige måde, og det gør de ikke ved at sende den ud over sidelinjen.

Det er nu, at de skal vise styrken

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark