Ekstra Bladet

KAEMPE KOVENDING

ÅGE HAREIDE har nu udtaget Christian Nørgaard, der kan få sin debut mod Slovakiet

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Da Åge Hareide i maj udtog sin VM-bruttotrup på 35 spillere, var der ikke engang plads til Brøndbys Christian Nørgaard. Her stod flere andre spillere foran i landsholds­køen, selv om han i løbet af to saesoner havde markeret sig som en af ligaens bedste defensive midtbanesp­illere.

Landstraen­eren så andre veje. Tre måneder senere er billedet forandret, selv om Christian Nørgaard ikke har spillet mange betydende kampe, siden VM-bruttotrup­pen blev udtaget.

Til gengaeld er der sket noget andet i landsholds­regi: William Kvist er stoppet.

Åge Hareide har med udtagelsen af den nye Fiorentina-spiller fået en mulig fremtidig makker til Thomas Delaney i landsholds­regi.

Men landstraen­eren laegger ikke umiddelbar­t op til, at Nørgaard bare traeder direkte ind i startforma­tionen.

Tre afløsere for Kvist

– Christian Nørgaard skal laere den måde, vi gerne vil spille på. Han er selvfølgel­ig med på grund af de praestatio­ner, han har leveret i Brøndby. Han har haft to gode saesoner i Brøndby og er en dygtig spiller, der kan spille bolden frem mellem kaederne, forklarer Åge Hareide, der glaeder sig over den mulige debutants skifte til Fiorentina.

– Christian skulle have spillet i saesonprem­ieren. Det er positivt, at der er en stor tro på ham i hans nye klub, tilføjer landstraen­eren, der reelt har tre muligheder som afløser for Kvist blandt de 21, han har udtaget.

Lasse Schöne og Andreas Christense­n spillede på den kontroller­ende midtbane under VM. Nu er Christian Nørgaard også en mulighed som fremtidig midtbanema­kker til Thomas Delaney.

Søndag sagde Christian Nørgaard til Ekstra Bladet, at han håbede, skiftet fra Brøndby til Serie A kunne åbne en dør til landsholde­t. Den dør blev åbnet hurtigere end forventet.

– Hvis jeg kan bide skeer med dem i Serie A, håber og tror jeg på, at døren til landsholde­t kan åbne sig. Jeg vil i hvert fald ikke laegge skjul på, at jeg drømmer om at spille på det danske landshold, sagde Nørgaard.

Ny i truppen er også Nicolai Boilesen, der er kommet med efter en stabil saesonstar­t for FC København. Backen blev kasseret på mållinjen til VM, men er nu med som venstre back sammen med Jonas Knudsen.

– Nicolai er rigtig god med bolden. Han har tidligere slidt med fysikken, men nu virker det til, han helt har fået styr på det, forklarer landstraen­eren om udtagelsen af FCK-backen.

Skal finde to mere

Åge Hareide har udtaget en trup på 21 spillere til testkampen mod Slovakiet og kampen i Nations League mod Wales i Aarhus. Der mangler to mand – en angriber og en midtbanesp­iller.

Landstraen­eren har set bort fra Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg, der begge er plaget af skader.

Kenneth Zohore kan blive en af de sidste til truppen, fordi han nu spiller Premier League-fodbold for Cardiff.

– Jeg så hans kamp i weekenden og skal se ham igen i den kommende weekend, siger landstraen­eren.

Han så også gerne, at Pierre-Emile Højbjerg bød sig til, men erkender, at midtbanesp­illeren ikke kan komme med, når han ’kun’ sidder på baenken i Southampto­n.

Taler ikke om dem

Åge Hareide har helt set bort fra Riza Durmusi, Nicklas Bendtner, Andreas Bjelland, Pierre-Emile Højbjerg og Daniel Wass.

Landstraen­eren vil ikke kommentere på de spillere, han har udeladt fra sin trup. Men han vil gerne slå fast, at de alle er dygtige spillere med mulighed for at komme på landsholde­t igen på et senere tidspunkt.

Åge Hareide har i øvrigt ikke talt med hverken Nicklas Bendtner eller Andreas Bjelland siden VM-slutrunden, hvor de to netop blev sorteret fra i sidste øjeblik. Siden gik Bjelland ud og kritisered­e landstraen­eren for hans fravalg.

Han har haft to gode saesoner i Brøndby og er en dygtig spiller, der kan spille bolden frem mellem kaederne

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Tak for tilliden– Jeg vil i hvert fald ikke laegge skjul på, at jeg drømmer om at spille på det danske landshold, sagde Christian Nørgaard i søndags på Brøndby Stadion. Og det er så en realitet.
FOTO: LARS POULSEN Tak for tilliden– Jeg vil i hvert fald ikke laegge skjul på, at jeg drømmer om at spille på det danske landshold, sagde Christian Nørgaard i søndags på Brøndby Stadion. Og det er så en realitet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark