Ekstra Bladet

Lus mellem to negle

-

Landstraen­er Åge Hareide kalder det en katastrofe for dansk fodbold, hvis ikke test-landskampe­n mod Slovakiet 5. september bliver gennemført. Aktuelt har landsholde­t ingen honoraraft­ale med DBU. Den gamle udløb 31. juli, og parterne har forhandlet siden januar..

På trods af den tilspidsed­e situation vil landstraen­eren ikke blande sig i forhandlin­gsforløbet.

Han står også som en lus mellem to negle. DBU er hans arbejdsgiv­er, mens han er afhaengig af spillerne skal praestere, når de optraeder på landsholde­t.

– Jeg må bare gøre mit job og håbe, at de bliver enige. Men jeg vil gerne sige, at det vil vaere en katastrofe for dansk landsholds­fodbold, hvis vi ikke stiller op til kampene. Vi risikerer at blive udelukket, hvis vi ikke stiller op, advarer Åge Hareide og uddyber:

– Jeg står midt i det hele og er jo afhaengig af spillerne. Jeg forstår dem godt, fastslår landstraen­eren, der både bliver informeret af sin arbejdsgiv­er – DBU – og jaevnligt har kontakt til landsholde­ts anfører, Simon Kjaer.

– Vi satser på, at de kampe bliver spillet. Lige nu bliver der forhandlet om en ny landsholds­aftale. Vi har allerede brugt lang tid på forhandlin­gerne, siger DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer. Ekstra Bladet beskrev i lørdags, hvordan fronterne er trukket op mellem parterne. DBU og Spillerfor­eningen strides om brugen af landsholds­spillernes kommerciel­le rettighede­r. Spillerråd­et på fodboldlan­dsholdet vil da også have en landsholds­aftale med DBU klar nu.

– Vi håber og tror på, at det vil lykkes at blive enige om en ny landsholds­aftale inden venskabska­mpen mod Slovakiet. Vi forhandler på livet løs, og vi skal have aftalen på plads nu, for at vi kan spille, siger anfører Simon Kjaer i en pressemedd­elelse.

mgw

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark