Ekstra Bladet

Det ligner en endegyldig Bjelland-kniv

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

evaluerede den danske indsats ved

AT ÅGE HAREIDE

VM bedre end en gennemsnit­s-fodboldfan kommer naeppe som nogen overraskel­se.

Landstraen­eren er først og fremmest sat i verden for at levere resultater, og dem tog han trods alt med hjem i flyveren fra Nizhny Novgorod, fordi han tjekkede en 1/8-finale ind sammen med den øvrige bagage. Det er vand i åen, og nu står nordmanden med naeste udfordring: Skaf Danmark til EM i 2020.

er der givet en ekstra chance via

I DEN KONKURRENC­E den såkaldte Nations League, hvor Danmark 9. september skal møde Wales i Aarhus, og derfor skal Hareide have spillet et nyt landshold sammen.

Eller nyt og nyt. Der er naesten lutter VM-navne, som vi kender dem, men Hareide har selvfølgel­ig adresseret to udfordring­er:

En venstreben­et venstrebac­k. Derfor får Nicolai Boilesen chancen, selvom FCKspiller­en ikke har ramt sit topniveau endnu i denne saeson. Riza Durmisi kaemper med spilletid, og det kommer Boilesen trods alt med.

William Kvist er stoppet, og en nyt defensivt anker skal findes. Valget er faldet på Christian Nørgaard, og selvom den tidligere Brøndby-profil maerkvaerd­igt nok ikke ramte Åges 35-mands trup inden VM, så er udtagelsen helt naturlig.

Hareide kan vaere naertagend­e, og Bjellands show har altså ramt ham

og retningsgi­vende er måske fravalget MEST INTERESSAN­T af Andreas Bjelland. Han var Hareides klare valg som makker til Simon Kjaer inden VM, han er skadesfri, og han spiller hver gang for FCK – endda på et staerkt niveau.

Herfra ligner det den endegyldig­e landsholds­kniv til Bjelland, så laenge Hareide er landstraen­er.

Det er naturligvi­s Andreas Bjellands højlydte brok over ikke at vaere udtaget til VM, der stadig irriterer Hareide, og der er naeppe tvivl om, at nordmanden er af den klare overbevisn­ing, at Bjelland satte egne interesser over holdets. Hareide kan vaere naertagend­e, og Bjellands show har altså ramt ham.

Derfor viser han den bidske udgave af sig selv.

med staerke folk som Mathias ’Zanka’ og RIMELIGT? JA,

Andreas Christense­n, der begge gjorde det strålende under VM, samt en Jannik Vestergaar­d fra Premier League kunne man også spørge, hvem han skulle have sat af i stedet. Det ligner naturligvi­s også et mønster, at åbenmunded­e kritikere som Daniel Wass, PierreEmil­e Højbjerg og altså Andreas Bjelland er lagt på is. Åge Hareide er ekstremt optaget af, at en gruppe fungerer og har det godt sammen uden for meget fnidder. Derfor vil Nicklas Bendtner også have en svaer vej tilbage – ud over den manglende form, der holder ham ude af Rosenborg-holdet – og indtil videre har Hareides vej givet pote.

Hareide også huske, at man også når ALLIGEVEL BØR langt med tilgivelse, og selvom han er godt vant med et rimeligt udbud af dygtige danske fodboldspi­llere, så er kilden ikke uudtømmeli­g – og der kan hurtigt blive brug for både Bjelland og Durmisi.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark