Ekstra Bladet

KAN SCORE MILLIONBON­US

Hvis 18-årige Nikolai Baden Frederikse­n får succes i italienske Juventus, venter der FC Nordsjaell­and mange penge

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

FC Nordsjaell­and ville helst have beholdt stortalent­et Nikolai ’Futte’ Baden Frederikse­n, men da han hørte om Juventus’ interesse, var der ikke noget at gøre.

Alle planer om en kontraktfo­rlaengelse blev med et droppet, for den 18-årige angriber ville til den italienske storklub.

Skiftet blev en realitet, kort før det italienske transfervi­ndue smaekkede i fredag, og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har Juventus betalt ca. 1,5 mio. euro – 11,25 mio. kr. – for U18-landsholds­spilleren med det giftige venstreben.

Det beløb kan dog stige betragteli­gt, hvis ’Futte’ får succes i den italienske storklub.

FCM-spiller med rekord

Når vi laver sådan en aftale, så er det også ud fra, hvordan det ville have set ud, hvis han havde slået igennem her og var kommet videre som topscorer i Superligae­n

FC Nordsjaell­and har fået indføjet en lang raekke klausuler i aftalen med Serie Aklubben, og det kan i bedste fald gøre angriberen til den dyrest handlede danske teenager. Emre Mors skifte fra FCN til Dortmund taeller i den forbindels­e ikke med, da han repraesent­erer Tyrkiet.

Så lige nu har Andreas Poulsen den rekord.

I sommer solgte FC Midtjyllan­d ham til tyske Gladbach for 4,5 mio. euro – ca. 34 mio. kr. – men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kan aftalen med Juventus potentielt komme til at indbringe FC Nordsjaell­and et sted mellem og seks mio. euro.

FCM skulle dog også have klausuler på Poulsen, der kan sende flere penge til Heden.

Sportschef Carsten V. Jensen ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninge­r, men bekraefter dog, at aftalen med Juventus er skruet sammen, at kasseappar­atet kan begynde at klinge i Farum, hvis ’Futte’ slår igennem i det italienske.

– Når vi laver sådan en aftale, så er det også ud fra, hvordan det ville have set ud, hvis han havde slået igennem her og var kommet videre som topscorer i Superligae­n.

– Det har vi selvfølgel­ig sikret os, siger Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet.

Det gode eksempel

Sidste saesons bronzevind­ere sendte for godt et år siden en Superliga-topscorer til udlandet i skikkelse af Marcus Ingfem vartsen. Ham fik klubben i underkante­n af 40 mio. kr.

Cheftraene­r Kasper Hjulmand fortalte efter weekendens sejr over Vejle åbent om sin aergrelse over at miste Nikolai Baden Frederikse­n nu:

– Det har jeg det ikke så godt med.

– Jeg synes ikke, at det er det rigtige skifte for ’Futte’. Jeg ville gerne have beholdt ham. Det havde vaeret det rigtige for ham og os.

Ifølge FCN-traeneren bør de store talenter vente med udlandet, indtil de har slået igennem i Superligae­n, så de bliver solgt som førstehold­ssådan

I det store perspektiv er vi en lille spiller, så et salg var det rigtige her

spillere og ikke skal starte på et U23-hold, som det er tilfaeldet med ’Futte’.

Han naevnte Celta-spilleren Mathias Jensen som det gode eksempel, men FC Nordsjaell­and var ikke i stand til at overbevise angriberen og hans omgivelser om, at han burde blive lidt laengere i det nordsjaell­andske.

– I det store perspektiv er vi en lille spiller, så et salg var det rigtige her.

– Vi har arbejdet med spil- leren i tre år, og det er vigtigt at kapitalise­re på den vaerdi, der er skabt frem for at vente et år eller to, og så var der måske ingenting sket, siger FCN-sportschef Carsten V. Jensen.

Nikolai ’Futte’ Baden Frederikse­n havde to år tilbage af sin aftale med FC Nordsjaell­and, da klubben valgte at takke ja til Juventus’ tilbud.

Italienern­e ønskede ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r i første omgang at lave en lejeaftale med en købsaktion, men det var FCN ikke interesser­ede i.

Skulle ’Futte’ senere komme til at indgå i en af de byttehandl­er, som italiensk fodbold er så kendt for, har sidste saesons bronzevind­ere desuden sikret sig, at de får penge ud af sådan en handel.

Nikolai Baden Frederikse­n nåede i alt 11 Superligak­ampe, men spillede kun en enkelt halvleg i denne saeson, hvor den jaevnaldre­nde Andreas Skov Olsen i stedet har strålet på Hjulmands unge hold.

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Guldfugl Nikolai Baden Frederikse­n nåede i alt 11 Superliga-kampe, men spillede kun en enkelt halvleg i denne saeson, før han blev solgt til Juventus.
FOTO: LARS POULSEN Guldfugl Nikolai Baden Frederikse­n nåede i alt 11 Superliga-kampe, men spillede kun en enkelt halvleg i denne saeson, før han blev solgt til Juventus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark