Ekstra Bladet

I’ll be Bak

-

Der er gang i svingdøren hos Lotto-Soudal.

Den nye sportslige ledelse er ved at foretage et generation­sskifte, hvorfor André Greipel og Marcel Sieberg tidligere på måneden proklamere­de, at de skifter arbejdsgiv­er.

Det gør også danske Lars Bak, der efter syv saesoner hos det belgiske hold skifter til sydafrikan­ske Dimension Data på en etårig kontrakt.

– Jeg er ovenud glad for at skifte til Dimension Data. Jeg har vaeret profession­el i 17 år, og naeste saeson bliver min 18. saeson, så det er altid godt med ny inspiratio­n, siger Lars Bak i en pressemedd­elelse.

Hans rolle har stort set altid vaeret hjaelperyt­terens, og det kommer ikke til at aendre sig i den kommende saeson, hvor isaer landsmande­n Michael Valgren kommer til at vaere et fokuspunkt for den 38-årige dansker.

– Jeg vil rigtig gerne udføre den rolle som hjaelperyt­ter, jeg har udført de seneste år. Og bruge min erfaring til at hjaelpe isaer de unge på holdet, samtidig med at jeg naturligvi­s gør mit bedste for holdet.

– Jeg kommer til at støtte Michael Valgren en del, og jeg håber, at jeg kan blive en form for mentor for ham.

– Der kommer mange nye navne ind på holdet, og med dem kommer motivation og kamp om pladserne, og det ser jeg virkelig frem til, siger Lars Bak.

Vink med en vognstang

Han var for første gang siden 2011 ikke med til Tour de France i år. Et vink med en vognstang fra den nye team manager Paul de Geyter om, at der ikke var nogen fremtid for ham på holdet.

Under Touren forklarede sportsdire­ktør Marc Sergeant, der indtil denne saeson havde taget sig af holdets sportslige linje, til Ekstra Bladet, at der lå et tilbud til Lars Bak. Men det lå også i kortene, at det tilbud formentlig ikke var specielt attraktivt.

Lars Bak har i mange år vaeret en populaer skikkelse i Belgien, hvor han med sin karseklipp­ede, lyse lokker og kompromisl­øse kørestil mindede om en slags Terminator – og af samme grund tit blev bedt om at recitere Arnold Schwarzene­ggers berømte catchphras­e, 'I'll be Bak'. Det bliver der sikkert mindre af i Sydafrika, hvor Dimension Data holder til.

jwj

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? – Jeg kommer til at støtte Michael Valgren en del, og jeg håber, at jeg kan blive en form for mentor for ham, fortaeller Lars Bak.
FOTO: CLAUS BONNERUP – Jeg kommer til at støtte Michael Valgren en del, og jeg håber, at jeg kan blive en form for mentor for ham, fortaeller Lars Bak.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark