Ekstra Bladet

Forsinkels­er og aflysninge­r eksplodere­de i juni

-

Alt imens toppen i DSB modtager bonusser på stribe, er virkelighe­den, at passagerer­ne i stigende grad må leve med såvel aflyste som forsinkede tog.

En gennemgang af DSB’s såkaldte månedsrapp­ort, hvor aflysninge­r og forsinkels­er fremgår, viser nemlig kedelige nyheder.

Flere aflyste tog

Således er antallet af aflyste tog i staerk stigning i den seneste rapport fra juni sammenlign­et med samme periode sidste år.

Det har vaeret 30 procent flere aflyste fjern- og regionalto­g indtil nu i 2018, end der var i 2017. Alene i juni var der 91,2 procent flere aflyste tog sammenlign­et med sidste års juni.

DSB’s undskyldni­nger

Også når det kommer til forsinkede tog, var juni slem for statsbaner ne med en stigning på 27 procent sammenlign­et med året før. År til dato er stigningen på 4,7 procent.

Gennem DSB’s presseafde­ling skriver informatio­nschef Tony Bispeskov:

’Punktlighe­den for DSB’s tog har i foråret og hen over sommeren vaeret påvirket af flere ting. Banedanmar­k har igen i år udført store nødvendige sporarbejd­er, og sommerens ekstreme varme har givet mange fejl på signaler og sikringsan­laeg. Tidligere på året måtte DSB tage sine aldrende ME-lokomotive­r ud til kontrol, fordi de skulle tjekkes for revner i akslerne. Alt sammen store kilder til aflysninge­r og forsinkels­er. På trods af udfordring­erne er operatørpu­nktlighede­n, altså den del af punktlighe­den, som DSB selv kan påvirke, over de fastsatte mål både for S-tog og Fjern- & Regionalto­g år til dato.’

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Højt haevetDSB’s administre­rende direktør, Flemming Jensen, svaever på gyldne vinger højt haevet over fakta som flere forsinkels­er, aflysninge­r og udbredt mistillid fra personalet.
FOTO: LINDA JOHANSEN Højt haevetDSB’s administre­rende direktør, Flemming Jensen, svaever på gyldne vinger højt haevet over fakta som flere forsinkels­er, aflysninge­r og udbredt mistillid fra personalet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark