Ekstra Bladet

FDM: Det er for dyrt

- Mag@eb.dk

Benna Christense­n kommer forbi, og hun er klar i spyttet om sin holdning til de mange parkerings­bøder, der bliver uddelt her.

– Det er et helvede at parkere herinde. Jeg har selv fået en bøde, fordi jeg ikke nåede ud til tiden. Du skal køre rundt og rundt i lang tid, og så skal du skynde dig helt vildt, når du skal handle, siger hun.

På Flaesketor­vet i Kødbyen har det regnet med parkerings­afgifter. Helt praecist er der blevet lagt 4395 af de kedelige, gule sedler i forruderne i løbet af 2017. Det svarer til 12 om dagen. P-vagterne er dog mest gavmilde på Nyropsgade et stenkast herfra, viser tal fra kommunen.

621 millioner

Nye tal fra FDM viser, at Københavns Kommune har toppet sin enorme indtjening på parkerings­området. Det er blevet til i alt 621 millioner kroner i løbet af det sidste år. Det er naesten ti gange så meget som landets naeststørs­te by, Aarhus, der måtte nøjes med at indkassere 66 millioner kroner.

Det er urimeligt

Der er mange travle handlende, der skynder sig ud af fødevarefo­rretningen Inco. De har ikke tid til at svare, når de bliver spurgt om deres holdning til, at kommunen inddriver store summer på parkerings­afgifter.

Jens Anker Knudsen er i gang med at pakke sine varer ind i bilen, og han ved snart ikke, hvad han skal mene.

– Det virker til, at de har besluttet sig for at drive de forretning­sdrivende vaek herfra, og det kommer til at koste på pengepunge­n i den anden ende, siger han, mens han viser sit ur frem. Det valgte han at tage til Hamborg for at købe. Det er nemlig ikke til at parkere i København, mener han.

Der holder biler taet parkeret over det hele, og i flere af dem sidder folk, mens motoren kører. Kun en times parkering er årsagen til, at rigtig mange må af med 750 kroner til kommunekas­sen.

Flere bøder

En af dem, der ikke er tilfreds med, at man kun kan parkere en time, er Graziana, der ikke ønsker sit efternavn i avisen. Hun har handlet ind her i mange år og har fået flere parkerings­bøder.

– Dem fra kommunen burde komme med mig herned og handle, så de kan se, hvor travle og pressede vi er. De skulle skamme sig, når de kun lader os holde en time og samtidig udskriver bøder til højre og venstre, siger hun. Det går kun én vej for bilisterne­s udgifter til parkering – og det er opad.

Det samlede beløb, som bilister betaler, er steget med godt 120 mio. kr. i forhold til sidste år.

Kommunerne­s samlede bruttoindt­aegt på parkering er dermed oppe på 925 mio. kr.

’Med de store stigninger i indtaegter­ne kan kommunerne jo spørge sig selv, om det ikke er tid til at se på priserne

De skulle skamme sig, når de kun lader os holde en time og samtidig udskriver bøder til højre og venstre

Det virker til, at de har besluttet sig for at drive de forretning­sdrivende vaek herfra

og evt. saette taksterne ned, fordi det er for dyrt’, påpeger Dennis Lange, der er juridisk konsulent i FDM og står bag rapporten.

Bruger kun 30 procent

Kommunerne bruger kun 30 procent af pengene fra parkering på at drive og renovere parkerings­pladser.

Derfor foreslår Dennis Lange, at kommunerne­s rekordstor­e indtjening på parkering bør samles i en pulje og gå til at forbedre parkerings­forholdene rundt om i landet.

– Det gør det svaert ikke at få en mistanke om, at de bevidst opretholde­r et højt indtaegtsn­iveau i strid med reglerne.

– Kommunerne må nemlig ikke have betalingsp­arkering med det formål at fylde kommunekas­serne, siger Dennis Lange i en pressemedd­elelse.

 ??  ?? 12 om dagen På Flaesketor­vet i Kødbyen er der delt 4.395 parkerings­bøder ud sidste år.
12 om dagen På Flaesketor­vet i Kødbyen er der delt 4.395 parkerings­bøder ud sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark