Ekstra Bladet

Borgmester: Vi regulerer traengsel

-

Københavns Kommunes miljø- og teknikborg­mester, Ninna Hedeager Olsen, mener ikke, at Københavns Kommune bruger parkerings­bøder som ekstra indtjening.

– Er det ikke bare en måde at kradse penge ind til kommunekas­sen på?

– Det eneste formål, vi har med betalingsp­arkering, er at regulere traengsel. Hvis du ser på trafikken i København, er det faktisk muligt at komme rundt.

– Hvorfor skal bilister betale enorme beløb til Københavns Kommunes drift?

– Siden 2012 er store dele af det, vi har tjent, gået til statskasse­n, og derfor har vi faktisk ikke mulighed for at bruge det som en pengemaski­ne. Desuden bruger vi naesten en milliard kroner mere på at opretholde vejene, end vi får ind fra parkerings­afgifter, og bilerne er med til at slide op dem op.

– Er kommunen i gang med at drive de handlende ud af Kødbyen med en tidsbegrae­nset parkering?

– Der er ingen tvivl om, at der er mennesker, der skal ind til København med en bil.

– Vi vil helst ikke have tidsbegrae­nsede parkerings­zoner, faktisk vil vi helst have almindelig betalingsp­arkering, så folk kan parkere, lige så laenge de vil. Så det er ikke den bedste løsning, der er i Kødbyen lige nu.

– Synes du ikke, det er urimeligt, at det er de fattigste borgere, der bliver ramt hårdest, når de skal betale for parkering?

– Hvis det stod til mig, så skulle vi indkomstre­gulere parkerings­priserne, men det er ikke lovligt, fordi parkerings­betaling kun må bruges som et middel til at regulere trafikken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark