Ekstra Bladet

Dansk tv-krig: Vi er oppe mod en hård konkurrent

’Live’ og ’Vild med dans’ skal slås om seerne fredag aften

- LOUISE SVANE PEDERSEN FOTO: ANTHON UNGER lsp@eb.dk

DRs nye underholdn­ingsprogra­m ’Live’ bliver sendt hver fredag klokken 20 fra 31. august og otte uger frem.

Et hurtigt blik i tv-magasinern­e afslører, at TV2s ’Vild med dans’ vil blive sendt fra fredag 7. september klokken 20 og de efterfølge­nde 12 uger.

Dermed laegger de to store tv-mastodonte­r inden for public service op til en regulaer krig om seernes gunst.

Giver ikke fortabt

DR’s underholdn­ingschef, Jan Lagermand Lundme, ved godt, at det kan vaere svaert at konkurrere med ’Vild med dans’ om seerne fredag aften, men det er en risiko, som han er villig til at tage.

– Vi kan ikke vide, hvordan det kommer til at gå med ’Live’, men vi håber, at der stadig er plads til begge programmer. Vi er oppe mod en hård konkurrent, men vi vil selvfølgel­ig også sende noget om fredagen. Det ville vaere helt skørt, hvis der ikke var noget hos os om fredagen. Ligesom når vi har noget staerkt på DR1, så sender TV2 jo også noget, siger Jan Lagermand Lundme til Ekstra Bladet.

I 13 år har ’Vild med dans’ vaeret vist om fredagen i den bedstesend­etid. Programmet­erstadig u hyrepop u laer t, o gien tid, hvordan s kerneflygt­er tilst rea ming tjenestern­e, kunne’ Vild med dans’ mønstre 1,2 millioner seere til afgørelsen på sidste års finale.

Det har dog ikke fået DR til at ty til stakken af gamle programmer

Det ville vaere helt skørt, hvis der ikke var noget hos os om fredagen

og lave dem om til genudsende­lser. Kanalen har sat alle sejl til for at kapre seere fra konkurrent­en med nye tiltag inden for fredagsund­erholdning.

Nu er det med livemusik, seer-afstemning­er, Sanne Salomonsen og Lina Rafn, at DR vil vinde over TV2’s danseshow. Sidste år var det Mads Steffensen, Joakim Ingversen og seer-afstemning­er.

– Sidste saeson sendte vi ’Alle mod 1’ fredag klokken 20. Der viste det sig, at der var plads til begge programmer. De havde selvfølgel­ig flere seere, men de havde de aeldre seere, hvor vi havde de yngre og børnefamil­ierne, siger Jan Lagermand Lundme.

Har aldrig vaeret en mulighed

’Live’ er et bestilling­sprogram. ’X Factor’ var et koncept, kanalen købte af et udenlandsk produktion­sselskab. Da man lukkede programmet, bad man danske produktion­sselskaber om at finde på et nyt koncept til DR. Et, som skulle vises om fredagen i den bedste sendetid.

– Det, vi har ledt efter, var noget til vores fredage. Derfor har det aldrig vaeret på tale at sende det på andre dage. Fredage er bare super til det her program, fordi det laegger op til familiehyg­ge, forklarer underholdn­ingschefen.

 ??  ?? – Vi håber, der er plads til begge programmer fredag aften, siger DR’s underholdn­ingschef, Jan Lagermand Lundme.
– Vi håber, der er plads til begge programmer fredag aften, siger DR’s underholdn­ingschef, Jan Lagermand Lundme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark