Ekstra Bladet

Sverige er ikke tabt – endnu

- Ahmad Mahmoud Forfatter og debattør Laes mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

deltog jeg i en debat om integratio­nen OR NYLIG i Sverige. ’Er Sverige tabt?’, var det overordned­e spørgsmål.

Selvfølgel­ig er Sverige ikke tabt. Men som alt for mange andre lande har Sverige ignoreret deres integratio­ns-udfordring­er i rigtig mange år.

Dette har resulteret i bandekrimi­nalitet, gruppevold­t a eg tero g områder, hvor politiet slet ikke kan håndhaeve landets love og regler.

på Sverige og FORSKELLEN Danmark er, at vi i Danmark er vågnet op og for laengst er begyndt at adressere den forfejlede ud laen d inge politik, deri alt for mange år har fundet sted.

De socialt belastede områder i Sverige ligger uden for storbyerne, og dette har gjort det muligt for den svenske befolkning og deres politikere at feje skidtet ind under gulvtaeppe­t.

I København har vi f.eks. Nørrebro, som hver dag minder os om og konfronter­er os med problemsti­llingerne, der SKAL løses.

på vej, men er fortsat langt fra VI ER GODT vores mål.

Derfor at det vigtigt, at vi holder fokus og fortsaette­r indsatsen. Problemet er desvaerre, at den nuvaerende ’ghetto-pakke’ fra regeringen kommer til at usynliggør­e udfordring­erne frem for at løse dem.

f.eks. tager Askerød i Greve eller HVIS MAN nogle af de andre områder, der tidligere har vaeret på ’ghetto-listen’, så er problemern­e der stadig.

Det, som man har gjort, er blot at sprede familierne, så området ikke laengere opfylder kravene for den såkaldte ’ghetto-liste’.

Det er et skridt i den rigtige retning, men hvis vi ikke arbejder med familierne, der bor i områderne, vil der efter min mening ske reprodukti­onen af stenalderl­ig kultur, foraeldet kvindesyn og et generelt ’modborgers­kab’.

Der skal arbejdes med det hele individ, og ansvaret for den enkelte skal gives tilbage, så de forstår, at det ikke er samfundets skyld, men deres eget ansvar at deltage aktivt og bidrage positivt til samfundet.

Dette har resulteret i bandekrimi­nalitet, gruppevold­t a eg ter og områder, hvor politiet slet ikke kan håndhaeve landets love og regler

kommer fra minoritete­n, tager VI, DER SELV med glaede kampene internt. Det er den primaere årsag til, at det går godt i Danmark. Dog skal Danmark stå klar med rammerne for oplysning og dannelse af de familier, der har brug for det.

Hvis Sverige ønsker at gøre noget ved integratio­ns-udfordring­er, er det på tide at samle landet og gøre folk bevidste om, hvor de bor, og hvilke love og regler der gør sig gaeldende.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Som alt for mange andre lande har Sverige ignoreret deres integratio­ns-udfordring­er i rigtig mange år, skriver Ahmad Mahmoud.
FOTO: MOGENS FLINDT Som alt for mange andre lande har Sverige ignoreret deres integratio­ns-udfordring­er i rigtig mange år, skriver Ahmad Mahmoud.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark