Ekstra Bladet

FAENGSLET FOR LIKVIDERIN­G AF SKOLEDRENG

En 34-årig mand af jugoslavis­k oprindelse er faengslet for nedskydnin­g af 16-årig

- DAN BJERREGAAR­D SUNE FISCHER db@eb.dk; fish@eb.dk

I går blev en svensk mand af jugoslavis­k oprindelse fremstille­t i et grundlovsf­orhør i Københavns Byret.

Han er sigtet for sammen med flere uidentific­erede medgerning­smaend at have draebt 16-årige Servet Abdija med seks skud i hovedet og på kroppen. Derudover er han sigtet for at have vaeret i besiddelse af to skarpladte skydevåben, en halvautoma­tisk ni mm Zastava-pistol og en kaliber 38-revolver, der blev brugt til drabet.

Tatoverede arme

Den 34-årige var iført grå traeningsb­ukser med et dødningeho­ved-print på siden og blå T-shirt, da han tog plads foran dommeren. Hans arme var prydet med mørke tatovering­er, og håret var kortklippe­t på den taetbygged­e mand, der naegter sig skyldig.

– Gør, som vi har aftalt, sagde forsvarsad­vokat Knud Meden til sin klient.

Han oplyste, at hans klient gerne ville udtale sig, men han ønskede at forholde sig til den minutiøse forklaring, han allerede havde givet til politiet.

Mandens forklaring kom dog ikke til offentligh­edens kendskab, da dommeren valgte at lukke dørene under grundlovsf­orhøret. Der blev ligeledes nedlagt navnefor- bud i sagen, men den sigtede har et slavisk-klingende navn.

Svensk spor

Københavns Politi oplyste i en pressemedd­elelse, at den 34-årige mand blev anholdt torsdag aften et sted på Sjaelland.

Politiet oplyser, at man har haft et taet samarbejde med svensk politi i sagen.

– I forbindels­e med anholdelse­n i går har svensk politi på vores begaering siden i morges gennemført flere ransagning­er i det sydlige Sverige. Vi har også i den forbindels­e danske efterforsk­ere i Sverige, dels som observatør­er, dels til at bistå svensk politi, siger politikomm­issaer Hans Erik Raben.

Offentligh­edens hjaelp

Svensk politi har på vores begaering siden i morges gennemført flere ransagning­er i det sydlige Sverige

Flere gange har Københavns Politi bedt offentligh­eden om hjaelp til at opklare likviderin­gen af den 16-årige skoleelev. Senest i jagten på af de afgørende tips om de to skydevåben, hvor de appellered­e til, at at man også kunne give informatio­ner anonymt.

– Det er den meget omfattende efterforsk­ning, der nu har ledt til anholdelse­n af den 34-årige mand – og vi er videre selvfølgel­ig tilfredse med nu endelig at have fået et gennembrud i sagen, siger han.

Den 34-årige blev varetaegts­faengslet i 25 dage.

 ?? PRIVATFOTO ?? 16-årige Servet Abdija blev draebt med seks skud i hovedet og kroppen foran familiens opgang på Ragnhildga­de på ydre Nørrebro i København.
PRIVATFOTO 16-årige Servet Abdija blev draebt med seks skud i hovedet og kroppen foran familiens opgang på Ragnhildga­de på ydre Nørrebro i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark