Ekstra Bladet

Billettern­e blev revet vaek

-

Den franske praesident, Emmanuel Macron, har vist sig at vaere meget populaer blandt danskere. Det ses allerede forud for praesident­ens besøg i Danmark i naeste uge.

To minutter efter at gratis billetter til en debat mellem praesident­en og statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) om Europas fremtid var frigivet, var de revet vaek.

Det skriver Jyllands-Posten.

Tirsdag afholdes debatten i Den Sorte Diamant (Det Kongelige Bibliotek, red.), og det har slået alt, man nogensinde har oplevet, siger kulturprod­ucent hos Det Kongelige Bibliotek Lise Bach Hansen til Jyllands-Posten.

– Dem, der kommer taettest på, er måske Haruki Murakami eller Jonathan Safran Foer (forfattere, red.), hvor begge arrangemen­ter blev udsolgt på mellem fem og otte minutter, siger hun.

1600 på venteliste

Ifølge Jyllands-Posten består venteliste­n nu af omkring 1600 studerende og 900 ikke-studerende, der ønsker at se praesident­en.

Når Emmanuel Macron ankommer til Danmark sammen med sine kone, Brigitte Macron, er det dronning Margrethe, der er vaert for besøget.

På et pressemøde på Château de Cayx 16. august fortalte dronningen, at når den franske praesident ankommer, så er det noget helt saerligt.

– Frankrig er min mands land, og jeg føler mig selv knyttet til landet. På den måde siger det én noget helt andet, sagde dronningen.

Sjaeldent besøg

Det er første gang siden 1982, at en fransk praesident kommer på statsbesøg i Danmark.

Emmanuel Macron er Danmark 28. og 29. august.

Ud over debatten i Den Sorte Diamant skal Emmanuel Macron sammen med sin kone deltage ved en raekke officielle arrangemen­ter med det danske kongehus og repraesent­anter for den danske regering og Folketinge­t.

Ritzau i

 ?? FOTO: AP ?? Den franske praesident, Emmanuel Macron, og den danske statsminis­ter Lars Løkke mødes til en debat om Europas fremtid.
FOTO: AP Den franske praesident, Emmanuel Macron, og den danske statsminis­ter Lars Løkke mødes til en debat om Europas fremtid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark