Ekstra Bladet

Jagtede betjent med pistol-attrap

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Bevaebnet med en til lejlighede­n indkøbt hardball-pistol forsøgte en dengang 20årig mand 13. juli 2017 at begå såkaldt ’suicide by cop’.

Statsadvok­aten i København har nu besluttet at standse efterforsk­ningen mod de to betjente, der skød mod manden.

Uden held havde den 20årige hele natten forsøgt at finde nogle betjente, der ville jagte og skyde ham. Da han tidligt om morgenen parkerede sin bil på Thoravej i Københavns Nordvestkv­arter for at tage en lur, fik politiet en anmeldelse om, at der var tale en spritbilis­t.

Da betjentene tog kontakt til manden, pegede han på dem med pistolen og sagde, at han ville skyde dem. Den ene betjent har til Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed forklaret, at hun smed sig ned på jorden, og da hun kom op at stå igen, flygtede hun i retning mod en naerliggen­de parkerings­plads. Undervejs afgav hun to varselssku­d, før hun søgte daekning bag en bygning.

Flere advarsler

På afstand så den anden betjent, hvordan den 20-årige på to til tre meters afstand jagtede den kvindelige betjent, mens han råbte, at han ville skyde. Varselssku­ddene fik manden til at vende sig i retning mod den anden betjent med pistolen haevet.

– Jeg skyder jer, råbte han. Betjenten råbte flere gange, at han skulle smide pistolen, men den 20-årige smed den ikke. Betjenten følte sig nu så truet, at han skød direkte mod manden – dog uden at ramme.

– Jeg skyder manden igen. jer, råbte

Det fik betjenten til igen at skyde mod den 20-årige, som blev ramt i ballen. Efter et par sekunder lagde han sig ned på jorden. Her blev han lagt i håndjern.

Den 20-årige har selv forklaret, at den kvindelig betjents skud ikke ramte, hvorefter han gik laengere ud på vejen for at gøre sig synlig, i håb om at hun ville skyde ham.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Her ligger den 20-åriges softgun på jorden efter skuddramae­t, hvor politiet skød ham.
FOTO: ANTHON UNGER Her ligger den 20-åriges softgun på jorden efter skuddramae­t, hvor politiet skød ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark